Nieuwe coronamaatregelen

Zoals velen van jullie ongetwijfeld al weten zijn afgelopen dinsdag extra maatregelen rondom het coronavirus aangekondigd. Vanaf aanstaande zaterdag 6 november zullen deze maatregelen ingaan. Ook bij BV Leiderdorp zullen we ons aan deze maatregelen moeten houden. Klik hier voor meer info.

Welke maatregelen gaan vanaf 6 november in?
Naast de bestaande basisregels, zullen de onderstaande maatregelen ingaan vanaf zaterdag 6 november. We zetten even de belangrijkste nieuwe maatregelen voor je op een rijtje:

  • Bij het betreden van sporthal De Bloemerd moet verplicht een coronatoegangsbewijs (de QR-code) én een geldig identiteitsbewijs worden getoond door iedereen van 18 jaar of ouder. Je krijgt een geldig coronatoegangsbewijs als je gevaccineerd, getest of hersteld bent. Voor zowel trainingen als uit- en thuiswedstrijden geldt deze regel.

 Wat zijn de basisregels ook alweer?

  • Blijf thuis en laat je testen bij klachten, ook als je gevaccineerd bent;
  • Positief getest op corona? Blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn;
  • Let op je persoonlijke hygiëne: vermijd fysiek contact, was vaak en goed je handen en hoest en nies in je elleboog;
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Let op!

  • Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven géén coronatoegangsbewijs te tonen. De volgende personen horen onder deze categorie: trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers. Ouders die meerijden naar uitwedstrijden moeten wel een coronatoegangsbewijs en legitimatie kunnen laten zien.

Tot slot
Wij beseffen ons dat de meningen over de maatregelen verschillen en we respecteren ieders opvatting. Als BV Leiderdorp zijnde volgen we de instructies op die we van de overheid en het RIVM moeten volgen en we zullen dus bij de ingang van sporthal De Bloemerd jullie moeten inchecken. We moeten met z’n allen nog even geduld hebben totdat het coronavirus definitief weg is, dus daarom nog even schouders eronder met z’n allen! Bij de ingang van de de Bloemerd staan dus vrijwilligers die namens BV Leiderdorp de controletaak op zich willen nemen omdat dit dus verplicht wordt vanuit de overheid. Wij vragen jullie daarom vriendelijk om niet in discussie te gaan en mee te werken aan het inchecken met de coronatoegangspas. De maatregelen zal enige aanpassing van ons allemaal vragen omdat dit helaas de werkelijkheid is waarmee we allemaal geconfronteerd worden.

Ook als je zelf nog geen 18 jaar bent: vertel de maatregelen door aan je ouders, vrienden en opa’s en oma’s die wel eens komen kijken zodat zij ook geïnformeerd zijn. We hopen dat de coronacijfers snel weer de goede kant opgaan en dat we weer zonder maatregelen verder kunnen sporten!

Met sportieve groet,

Bestuur BV Leiderdorp