Laatste nieuws
  1. Dames 1 komt net tekort tegen Grasshoppers 2
  2. Horeca in De Bloemerd voorlopige gesloten bij trainingen en wedstrijden!!!
  3. Contributieverhoging voor het seizoen 2023/2024
  4. Zondag 1 okt. horeca in De Bloemerd gesloten!
  5. Sportfondsen zoekt personeel. Iets voor jou?

Basketball links

Ter leering, vermaeck ende gemack hieronder een aantal links over het mooie, meeslepende en nooit saaie basketbal!

NBB

NBB

Op de site van de Nederlandse Basketball Bond is veel informatie te vinden over allerlei aspecten van basketbal of de organisatie daarvan. Denk o.a. aan spelregels enz.

Ga naar de website van de NBB

Echte basketballers beheersen de regels

Samen naar een veiliger sportklimaat. Sportiviteit en respect bevorderen; NOC*NSF en de sportbonden trekken hierin gezamenlijk op. Een van de belangrijkste hulpmiddelen hierbij is het vergroten van de spelregelkennis.

Via deze officiële NBB-site leren spelers op een aantrekkelijke én effectieve manier de spelregels beter begrijpen. Met hulp van deze site leren basketballers, al van jongs af aan, ook de regels beter accepteren en juist toe te passen tijdens de wedstrijd. Dit leidt tot meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter.

Op deze site vind je de spelregels van basketbal in heldere taal. Je vindt er uitleg over de twintig belangrijkste spelsituaties. Je kunt er oefentoetsen maken zoveel als je wilt. Je ziet veel herkenbare voorbeelden die de regels verduidelijken.

Voor de leden van 14 jaar of ouder is het behalen van het zogenaamde Spelregelbewijs een verplichting! Op deze site kunnen je oefenen en je theoretische kennis toetsen (digitaal examen).

Ga naar de website van de Basketball Masterz
BOL

Samen staan we sterker

Onder dat motto is de Stichting Binnensport Ondersteuning Leiderdorp (BOL) opgericht. De Stichting BOL ondersteunt actief de Leiderdorpse binnensportverenigingen die gebruikmaken van sporthal De Bloemerd en draagt bij aan een goede communicatie tussen de verenigingen onderling en met de gemeente Leiderdorp.

De Stichting BOL exploiteert de reclame-uitingen in de gemeentelijke sporthal De Bloemerd. Wilt u adverteren in sporthal De Bloemerd en de Leiderdorpse binnensportverenigingen ondersteunen? Op deze website leest u alles over onze advertentiemogelijkheden!

Ga naar de website van BOL

Spreekbeurt

In de meeste hogere groepen op de basisschool moet iedereen ten minste één spreekbeurt houden, jij dus ook! Natuurlijk wil je je klasgenootjes en juf of meester alles vertellen over basketbal.

Een spreekbeurt houden doe je niet zo vaak en is daarom best een beetje spannend, maar ook heel erg leuk! Het voorbereiden van een spreekbeurt kost tijd en oefening, begin dus op tijd aan het maken en oefenen van je spreekbeurt. Je kan hier een aantal belangrijke tips en handige informatie vinden. Ook kan je gratis een spreekbeurtpakket bestellen! Succes!

Ga naar de website voor meer informatie
NBB Spreekbeurt
iBasketball

iBasketball

Website met allerlei nieuws over, rondom en met Basketball in Nederland, België en de rest van de wereld.

Ga naar de website van iBasketball

Basketball.nl app

Wij raden iedereen aan de Basketball.nl app te installeren vanuit de Google Play of Apple Store. Zoals hieronder te lezen is, zitten er belangrijke functies voor de coaches in, maar ook voor spelers en ouders/verzorgers is het een handige app om het wedstrijdprogramma en uitslagen bij te houden. Met de app kun je individuele spelers, complete teams, het verloop van wedstrijden van BVL bekijken en het wedstrijdprogramma raadplegen.

Voordat je de app kunt gebruiken dien je je wel te registeren. Voor leden van de vereniging is het belangrijk om daarbij het e-mailadres te gebruiken dat bekend is in de ledenadministratie van BVL. Als je dat doet worden de uitgebreidere functies beschikbaar gemaakt.

Als je niet als lid bij de vereniging staat ingeschreven, kun je je nog steeds registreren in de app, maar zul je alleen het programma en uitslagen kunnen zien, nadat je met de zoekfunctie hebt gezocht naar BV Leiderdorp of het gewenste team.

Download de app hier
Basketball app

Sportblessures

Heb je last van sportblessures of wil je meer informatie over de meest voorkomende sportblessures, hoe deze ontstaan en wat ze precies inhouden? Denk bijvoorbeeld aan de vervelende knieblessures die nog weleens tijdens het basketbal worden opgelopen. Je kunt ook een heel aantal praktische tips voor het voorkomen en behandelen van dit soort nare blessures vinden op de onafhankelijke website van Independer.

Lees hier alles over sportblessures
Independer logo