Het 1e damesteam van BV Leiderdorp heeft voor het nieuwe seizoen een metamorfose ondergaan. De ploeg is een niveau hoger gaan spelen in de landelijke 3e klasse met een aantal nieuwe speelsters met wat meer ervaring dan de piepjonge ploeg van de vorige jaargang. Een deel van de jongere speelsters is in het 2e damesteam ingedeeld met de mogelijkheid om regelmatig ervaring op te doen in het 1e team.
In de eerste drie wedstrijden werd de thuiswedstrijd gewonnen, maar de twee uitwedstrijden nipt verloren, waarbij opvalt dat de ploeg in verdedigend opzicht al staat als een huis.

Zaterdag 7-10-23 speelde de ploeg de 2e thuiswedstrijd van het seizoen tegen titelfavoriet Grasshoppers 2 uit Katwijk. BVL nam meteen het initiatief, kwam nu ook aanvallend goed uit de verf en pakte een voorsprong. Halverwege het 1e kwart met een tussenstand van 9-2, kreeg de tegenstander wat meer controle over de wedstrijd, maar nog niet voldoende om het gat te dichten. Het 2e kwart ving aan met een tussenstand van 18-11. De ploegen waren in deze periode gelijkwaardig. De tussenstanden lieten nog steeds een kleine voorsprong zien voor BVL. Met een ruststand van 38-33 waren de Katwijkse dames slechts twee punten dichterbij gekomen.
Na de pauze in het 3e kwart begon de vermoeidheid bij BVL op te spelen, terwijl Grasshoppers gestaag verder kon met hun brede selectie. Met name door balverlies veranderde de voorsprong in deze periode in een achterstand aan het eind van het kwart (51-60). In het laatste kwart herpakte BVL zich knap en dreigde weer aan te klampen, maar kwam niet dichterbij dan 60-65. Met een eindstand van 64-71 had de ploeg de beste wedstrijd in dit nog prille seizoen gespeeld.

Scores: Carola Menken 23, Megan Kagie 18, Sabine den Os 13, Joy Terpstra 4, Els Nouwens 2, Chanine van Goozen 2, Marijke Goudberg 2