Laatste nieuws
  1. Dames 1 komt net tekort tegen Grasshoppers 2
  2. Horeca in De Bloemerd voorlopige gesloten bij trainingen en wedstrijden!!!
  3. Contributieverhoging voor het seizoen 2023/2024
  4. Zondag 1 okt. horeca in De Bloemerd gesloten!
  5. Sportfondsen zoekt personeel. Iets voor jou?

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend…

Heb je dat ook wel eens meegemaakt? Jouw wedstrijd had al moeten beginnen, maar je coach of aanvoerder is nog bezig mensen in de kantine of ouders in het publiek te vragen of zij alsjeblieft kunnen helpen fluiten, timen of scoren. Leden, die ingedeeld zijn, zijn te laat of komen helemaal niet opdagen. Of erger, ze hebben de wedstrijd ervoor gespeeld, maar spoeden zich naar een – altijd zeer belangrijke – afspraak.  Ja, waarschijnlijk heb je dit al te vaak meegemaakt. Wij  tenminste wel. Aan de andere kant hebben we veel leden, waar je op kunt bouwen. Die doen gewoon hun zaaltaak, zoals het hoort. Ze zijn er altijd op tijd en als je een beroep op ze doet, is dat nooit tevergeefs.  Probleem opgelost? Nee dus! Coach en spelers moeten zich met een wedstrijd bezig kunnen houden en niet met het regelen van de tafelbezetting of iets dergelijks.

Zo als eerder op de site vermeld draait onze vereniging op de inzet van vrijwilligers. We hebben elkaar nodig om te kunnen trainen, wedstrijden spelen en andere activiteiten te organiseren. Het lidmaatschap van is daarmee dus niet vrijblijvend. Daarom vragen we alle leden van onze vereniging hun steentje bij te dragen.

Om wedstrijden te kunnen spelen hebben we minimaal vier vrijwilligers nodig: twee tafelaars en twee scheidsrechters. Zonder deze vier kunnen we in principe geen wedstrijd spelen! Daarom plant de zaaltakenplanner leden op toerbeurt in voor zaaltaken tijdens de wedstrijden.

Afspraken zijn:

  • Ieder lid (of bij -14 jarigen de ouders) wordt gepland om taken, tafelaar of scheidsrechter, te vervullen. Deze taken worden op deze site bekend gemaakt en zijn te vinden op het publicatiebord in zaal. Daarnaast krijg je via de NNB-app (zie link) ook een signaal dat je bent ingepland.
  • Het is niet mogelijk om je af te melden voor een zaaltaak. Het is voor de planning namelijk ondoenlijk om met alle bijzonderheden/wensen rekening te houden. Dus als je gepland staat en je bent onverhoopt verhinderd, dan ben jij zelf verantwoordelijk voor vervanging! Je afmelden en niets doen is geen optie! Zelf regelen dus! TIP: Als je klaar staat voor je teamgenoten, zullen ze ook bereid zijn om in te vallen voor jou.

Dus…   als je onverhoopt niet je zaaltaak kunt uitvoeren, dan zoek je zelf een vervanger. Weet je al ruim van tevoren dat je op een bepaalde datum echt geen zaaltaak kunt doen, of ben je langdurig geblesseerd, dan zul je toch zelf iets moeten regelen. Ben je toch niet aanwezig bij je zaaltaak en heb je niets geregeld, dan wordt de gemiste taak opnieuw ingedeeld en krijg je er indien mogelijk nog een extra zaaltaak bij. Bij herhaling kan het bestuur besluiten om je een boete op te leggen. Een extra reden om gewoon je zaaltaak te doen en andere teams niet in de kou te laten staan.  We hopen dat we nul boetes hoeven uit te delen!

… samen voor plezier in basketbal!