Laatste nieuws
  1. Dames 1 komt net tekort tegen Grasshoppers 2
  2. Horeca in De Bloemerd voorlopige gesloten bij trainingen en wedstrijden!!!
  3. Contributieverhoging voor het seizoen 2023/2024
  4. Zondag 1 okt. horeca in De Bloemerd gesloten!
  5. Sportfondsen zoekt personeel. Iets voor jou?

Events

Op deze pagina zijn korte verslagen met fotopresentatie te lezen /zien van verschillende bijzondere aangelegenheden of activiteiten van/voor onze vereniging.

Samen sporten, samen het BVL-gevoel ervaren, samen genieten van de vele mooie belevenissen.

 BVL Basketbalkamp 2021

Na 2 jaar waren we weer terug op onze vertrouwde stek: Recreatiepark “De Goudsberg” in Lunteren. In 2019 waren we in Oosterhout en in 2020 was door de coronaproblematiek het niet mogelijk geweest om een kamp te organiseren en daarom voelde het nu weer extra fijn om in Lunteren te zijn!

Met z’n 40 jeugdleden (in de leeftijdscategorie van 9 t/m 18 jaar)  en 12 begeleiders van 27 t/m 29 aug. waren we lekker even weg en ons natuurlijk “serieus” aan het voorbereiden op de start van het nieuwe basketbalseizoen. Vrijdag en zaterdag waren de omstandigheden prima, de zondag was het iets minder (wat regenachtig) maar de sfeer bleef goed tot het laatste moment: de onmisbare BVL-bingo! Aan de vele activiteiten (zwemmen, luchtkussenactiviteiten, ochtendgym, basketballen enz. enz.) werd door iedereen actief meegedaan. Van groot tot klein, van jong tot oud werd genoten! Wat was dit weer een top-weekend! Trots op ons clubbie!

Ieder jaar is het BVL-basketbalkamp een belevenis voor de jeugdleden en begeleiders. Daar wil je bij zijn!

Meer is te zien en te lezen op onze Facebookpagina.

 Kerstafette, Bingo en Pannenkoeken 2019

Ook aan de start van de feestmaand december was er aandacht voor onze jongste leden. Op woensdagmiddag 11 december werden vele jonge “Wolves” verwelkomd met een sportieve Kerstafette (vaardigheidsspelen met bal), waarna er een Bingo was met leuke prijzen. Voor de BVL-kampgangers is dit onderdeel zeer bekend en gewild! Daarna werden door ouders gebakken pannenkoeken gegeten. Wat een leuke middag, met dank aan alle vrijwilligers (o.a. de meiden van de M18 en VSE1) en de pannenkoekenbakkers. Top!

Tijdens deze middag werden ook nog de opbrengst en de te-winnen-prijzen van de Grote Clubactie bekend gemaakt.
Door vele jeugdleden waren in oktober / november loten verkocht. Van deze loterij ging 80% van de opbrengst naar BVL. Een lid kon zelf ook nog wat verdienen: €5,– per 10 verkochte loten. Het mooie was dat voor het team dat de meeste loten verkocht nog een extra prijs te verdienen was:  Een proefles Crossfit bij Crossfit071. Kortom een kans op meerdere “winnaars”.

De netto opbrengst was: € 775,–.
Er waren 22 jeugdleden die zelf ook nog een extra kregen om dat 10 of meer loten hadden verkocht.
De prijs voor het team dat de meeste loten had verkocht ging naar het M14-1 team.

Schoolbasketbaltoernooi 2019

Woensdagmiddag 16 oktober 2019 was het weer een gezellige en dolle boel in de sporthal De Bloemerd:  vele basisschoolkinderen basketbalden om de felbegeerde bekers. Zouden de kampioenen van het vorige schoolbasketbaltoernooi (2018) worden onttroond? Dat waren toen bij de jongens en de meiden de Kastanjelaanschool. Natuurlijk is een beker mooi, maar het doel is en was om kinderen lekker te laten ballen: een sportieve strijd aangaan. Dit in de geest van de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen!

In de “meidencompetitie” speelden teams van de Kon. Julianaschool, de Hobbit, de School Kastanjelaan en Willem de Zwijgerschool.  Bij de “jongenscompetitie” waren de Leeuwerik, Willem de Zwijgerschool, de School Kastanjelaan, de Regenboog en de Hasselbraam vertegenwoordigd. Onder luide aanmoedigen van ouders, leerkrachten, medeleerlingen werd gebasketbald. De begeleiding van de wedstrijden was in handen van leden van BVL. Er was sprake van veel inzet en leuke wedstrijden: een sportieve strijd! Voor de toeschouwers was het naast soms nagelbijten, vooral genieten!

Door Simone van Meurs werd aan het eind van de middag de bekers uitgereikt aan de eerste drie teams. Bij de meiden was de eindstand: 1. de Hobbit, 2. de School Kastanjelaan, 3. Willem de Zwijgerschool en 4. Kon. Julianaschool. Bij de jongens was de einduitslag: 1. de School Kastanjelaan, 2. de Regenboog, 3. de Hasselbraam en gedeelde 4e plek voor de Leeuwerik en de Willem de Zwijgerschool.

De winnaars van de bekers kregen naast de sportieve eer ook nog vrijkaartjes om te kunnen zwemmen in De Does (Sponsor Sportfondsen). De bekers werden ter beschikking gesteld door BVL. Samen met onze medeorganisator Incluzio, kunnen we terug kijken op een leuk toernooi.  We kijken uit naar het toernooi in 2020. Wie zouden dan de strijd kunnen aangaan met de winnaars van dit jaar?

 

Bij de keuze van deze foto’s is getracht zoveel mogelijk rekening te houden met onze privacy policy.

BVL basketbalkamp 2019

Ieder jaar gaat een deel van de jeugdleden, in de leeftijdscategorie van 10 jaar tot ongeveer 20 jaar, in het laatste weekend van de zomervakantie op het BVL-Kamp. We vertrekken dan op vrijdag en komen zondag terug. Meestal gaan we naar Lunteren (de Goudsberg), maar helaas was deze locatie dit jaar niet beschikbaar.

Op vrijdag 30 augustus 2019 verzamelden zich weer zo’n 50 kinderen en begeleiders bij De Bloemerd. hierna ging de reis naar Oosterhout (Het Schoolbuitenhuis). Mooi weer, goede sfeer en een prima locatie! De eerste dag stond in teken van kennismaken (voor zover dit nog nodig was) en allerlei activiteiten, incl. de nachtelijke spooktocht!? Daarna lekker slapen. Of toch niet?!

Na een korte nacht werd de zaterdag gestart met een bootcamp en daarna ging een deel van de kinderen naar Oosterhout om in de lokale sporthal een aantal wedstrijden te spelen tegen de Eastwood Tigers. Een mooie opwarmer voor het nieuwe seizoen. Daarna werd een bezoek gebracht aan het zwembad voor de noodzakelijke verkoeling. In de avonduren was er tijd voor onder andere de bekende feestavond.

Zondag was een dag van rustig wakker worden, opruimen, beetje schoonmaken en toch ook nog sportactiviteiten en dan de wereldberoemde afsluitende BINGO! Daarna lekker weer naar huis. De meesten hadden wellicht wat te weinig geslapen, maar… het was weer een groot succes!

Ieder jaar is het BVL-kamp een belevenis voor de jeugdleden en begeleiders. Daar wil je bij zijn!

PS: Voor 2020 is onze oude vertrouwde locatie in Lunteren weer al geboekt.

BVL Verenigingsdag 2018, ons 45 jarig bestaan!

Ieder jaren vieren we de verjaardag van onze vereniging. Meestal doen we dat op een zaterdag in juni (na de competitie). Dit jaar 2018 was een speciale verjaardag: BVL werd 45 jaar. Tijdens deze middag en avond werden diverse activiteiten voor leden, oud-leden en ouders georganiseerd. Kinderen kunnen dan bijv. samen met of tegen hun ouders spelen (meestal verliezen de ouders!), een gezellig samenzijn bij de barbecue of spelen in combiteams. De dag wordt dan met een feest afgesloten. Kortom een sportief en sociaal samenzijn!

Omdat 45 jaar toch een mooie leeftijd is, werden we als BVL ook nog gefeliciteerd door de Wethouder van Sportzaken en werd ons lid Ronald van der Meel in het zonnetje gezet en kreeg hij de zogenaamde Bondsspeld van de NBB. Ronald kreeg deze opgespeld door Rein Paulides (oud-lid van het eerste uur). Ronald was zeer verrast en verguld met deze bijzondere onderscheiding. Verder kreeg Simone van Meurs de oude basket die nog in sporthal Opmeer (de voormalige sporthal in Leiderdorp waar BVL trainde en speelde voor verhuizing naar De Bloemerd). Deze basket verdient een mooi plek in onze geschiedenis, omdat in sporthal Opmeer de basis is gelegd voor vele mooie sportieve successen.

Het was nog lang onrustig in de omgeving van De Bloemerd!

Schoolbasketbaltoernooi 2018

(foto van Johan Kranenburg)

Al vele jaren organiseren BVL en Sportfondsen Leiderdorp het basketbaltoernooi voor basisscholen in Leiderdorp. Alle scholen uit Leiderdorp kunnen dan een jongens en/of meiden team inschrijven. Er wordt gestreden om twee kampioenschappen: dat voor meiden en dat voor jongens. Iedere school wil graag de felbegeerde trofee mee naar school nemen. Bekend is dat sommige scholen voor dit toernooi in trainingskamp gaan voor een goed resultaat. Maar voorop staat dat iedereen mee kan doen. De slogan “meedoen is belangrijker dan winnen” geldt ook voor dit sportieve treffen.

Op woensdag 17 oktober deden zeven scholen mee aan het  toernooi 2018:  De Hasselbraam, De Hobbit, ’t Bolwerk, de School Kastanjelaan en de Prins Willem-Alexanderschool kwamen met een jongens- en een meisjesteam, Daltonschool De Leeuwerik en De Regenboog hadden alleen een jongensteam.  De inzet was groot, de aanmoedigingen oorverdovend. Aan het eind van de succesvolle middag in sporthal De Bloemerd werden de bekers namens BVL uitgereikt door Simone van Meurs. De grootste beker bij de meisjes was voor de School Kastanjelaan, ’t Bolwerk werd tweede en De Hobbit derde. Ook bij de jongens pakte de School Kastanjelaan de eerste prijs, gevolgd door De Hasselbraam (2e) en De Regenboog (3e).

De Kastanjelaanschool schoolkampioen 2018! Wie daagt ze in 2019 uit?