Laatste nieuws
  1. Dames 1 komt net tekort tegen Grasshoppers 2
  2. Horeca in De Bloemerd voorlopige gesloten bij trainingen en wedstrijden!!!
  3. Contributieverhoging voor het seizoen 2023/2024
  4. Zondag 1 okt. horeca in De Bloemerd gesloten!
  5. Sportfondsen zoekt personeel. Iets voor jou?

Trainingsschema

Bekijk hier het trainingsschema

Let op:
  1. we trainen van eind augustus / begin september tot medio/eind mei
  2. in de schoolvakanties zijn er minder of geen de trainingen
  3. we trainen in hoofdzaak in De Bloemerd en soms in De Hoftuyn of De Does.

Een goede speler laat ook zijn team beter spelen!

Hoewel basketbal veel fysieke oefening met zich meebrengt (zweten), is een groot deel ervan ook mentaal. Door je mentaal voor te bereiden op situaties in de wedstrijden, kun je dan misschien niet voorzien hoe een wedstrijd precies gaat verlopen. Het helpt je wel er zo goed mogelijk op voorbereid te zijn en beter of sneller te kunnen reageren: spelinzicht en ervaring.

Tijdens onze trainingen werken we aan conditie, fundamentals (zoals dribbelen, passen, rebounden en shooting), tactiek en mentale weerbaarheid. Daarnaast bespreken we ook met elkaar de ervaring van een gespeelde wedstrijd (wat ging goed en wat kan beter), zodat we ook hiervan leren en onszelf weer beter kunnen maken.

“Hard work beats talent

when

talent fails to work hard!”

Waarom trainen? Voor de liefde van het basketbal en de wens om beter te worden. Dat is waarom iedereen elke sport zou moeten spelen, toch? Omdat je ervan houdt. Houd je van een sport, dan weet je waarom het zoveel voor je betekent en wil je je inzetten om steeds beter te worden. Dat doe je door jezelf te verbeteren, maar ook samen met je teammaten te verbeteren. Trainen betekent actief oefenen, nieuwe dingen leren én fouten maken. Ja natuurlijk ook veel fouten maken, want van fouten kun je leren en dat maakt je een betere (team)speler. Zo kun je samen groeien, want basketbal is een teamsport! Eén goede speler maakt namelijk nog geen goed team.

Trainen en inzet lonen soms niet of toch wel …

Tijdens de Olympische Spelen van 1992 (in Barcelona) was Derk Redmond de grote favoriet op de 400 meter sprint. Hij was super getraind en gemotiveerd. Hij had alle wedstrijden al gewonnen en het zou bijzonder zijn als hij dan ook de grootste finale op de Spelen niet zou winnen. In deze video is te zien dat een goede voorbereiding en motivatie niet altijd leidt tot het gewenste succes.

Met niet opgeven en je zelf overwinnen kun je toch winnaar zijn. Haal je er uit wat er in zit?