Zaterdag 8 november was alweer de vijfde wedstrijd van het seizoen voor de Mix 10-1 van BVL. De eerste vier wedstrijden gingen allemaal met minimaal 30 punten verschil verloren. Ondanks deze nederlagen bleef het team [b]plezier[/b] houden en blijft het team groeien. Het zou dus welkom zijn als deze groei zich zou gaan vertalen in punten.

Voor deze 5e wedstrijd stonden we op een tiende en laatste plaats en moesten we op bezoek naar de nummer negen van de ranglijst; De Wit/Grasshoppers uit Katwijk. Een wedstrijd om de rode lantaarn; een prijs in de sport die niemand graag wil winnen. Ons team dus ook niet.

De wedstrijd begon voortvarend. Onder aanvoering van Storm en Cinar werd in het tweede kwart een voorsprong van 2-18 opgebouwd. Van deze ongekende luxe raakte het team blijkbaar een beetje van slag want met een aantal snelle scores kwam de tegenstander iets terug tot 9-20. Met name in deze fase waren het Vita en Levi die het team weer op het juiste spoor zetten door goed te verdedigen. Mede hierdoor werd Marit in staat gesteld om haar eerste 4 punten ooit op het bord te zetten zodat we konden rusten met een veelbelovende 11-24 ruststand.

De tweede helft stond in het teken van rustig uitspelen en de voorsprong verder uitbouwen. Op de fast break kon Stijn zijn waarde laten zien en scoorde in het derde en vierde kwart tien punten en bracht hiermee BVL in veilige haven. Het slotakkoord was voor Anique die met een mooie lay up de eindstand op 21-48 bracht. De opluchting na afloop was dus groot. [b]Niet in de laatste plaats omdat de overwinning een echte teamprestatie was![/b]

In de kantine werd de overwinning dan ook op gepaste wijze gevierd met limonade en koek dat de kinderen bij toerbeurt zelf meenemen. Alsof Miranda, de moeder van Stijn en Marit, een voorspellende gave heeft, zat er dit keer ook nog eens een zakje chips voor elk kind bij om het te vieren.

[b]Scores: Storm (20), Stijn (12), Cinar (10), Marit (4), Anique (2).[/b]