Zondag 13 april was het dan zo ver, eindelijk konden onze 8 basketballers aantreden voor onze laatste wedstrijd thuis tegen Forwodians gemengd U12-1. Al dagen waren we behoorlijk zenuwachtig voor deze wedstrijd. Want bij winst zouden wij, BVL U12 3, kampioen zijn. Maar tegen deze tegenstander werd uit verloren met 51-44. Dit was één van de twee wedstrijden die we na de winterstop hadden verloren. Met een overvolle tribune, gevuld met familie en vrienden, begonnen we aan de warming up. Nog een paar laatste aanwijzingen van jullie bevlogen trainer/coach Ilya en onder toeziend oog van teammanager Erik kon eindelijk de wedstrijd beginnen.

BVL ging furieus van start en zat overal bovenop! Forwodians wist niet wat hen overkwam. De belangrijke openingstreffer werd op het bord gezet door onze snelle en behendige Kyara. Waarna de in vorm verkerende Malia èn haar vriendin Pascalle beiden nog 2 keer scoorden. Saillant detail is dat Pascalle vandaag haar eerste lay up echt goed doorzette, iets waarop ze deze week nog extra had getraind met assistent trainster Larissa. De eerste periode eindigde in 10 – 0! … de toon was gezet!

In de 2de periode liepen we zelfs uit naar 18 – 0. Martin was goed en scherp vandaag en scoorde van afstand. De snelle en sterke Roby was weer niet stoppen en scoorde tweemaal. Daarna met zevenmijlspassen scoorde Malia ook nog een keer. Verdedigend stond het als een huis en was onze felle Faye bijna niet te passeren. Snelle Wouter vloog van voor naar achter en brak vele goed aanvallen af. Toch werden we een beetje slordig en dat vond ook coach Ilya.
In de 3de en 4de periode had Kyara een goede ‘steal’ tegen een hele lange tegenstander en scoorde, Malia die vandaag op dreef was wist nog twee maal de basket te vinden en deed eindelijk onze watervlugge en behendige Matteo Naimoli van zich spreken door zo’n beetje het hele veld te passeren en mooi te scoren. 26 – 6 was de ruststand.

Na de rust werd er meer en beter samengespeeld. Wouter en Faye pakte vele ballen af en maakte beide een hoop kilometers. Pascalle verdedigde agressief en rukte vele ballen uit onze tegenstanders handen. Martin verdedigde goed en had een paar rebounds. Kyara liet vele tegenstanders achter zich met haar rappe dribbels. Malia speelde haar beste wedstrijd en scoorde er lustig op los. Vooral de onpasseerbare Roby en compagnon Matteo stalen de show na rust. Met een paar vloeiende aanvallen samen waren zij een lust voor het oog voor de fanatieke supporters op de tribune. Onze Italiaanse Matteo scoorde 6 keer na rust. Teamspeler Roby, die de meeste assists had vandaag, en Malia scoorde beide nog 3 keer. Martin nog 2 uit rebounds en Wouter een fraai afstandsschot. Faye was twee keer heel dichtbij, maar ze had gewoon echt pech vandaag. Bij 55 – 26 en nog 10 seconden te spelen begonnen alle supporters af te tellen naar het kampioenschap en bij nul ontplofte sporthal de Bloemerd. TEAM U12 3 KAMPIOEN!

Alle spelers en speelsters gooide hun handen de lucht in en sprongen in elkaars armen. Samen met coach Ilya en manager Erik was het een mooi en vrolijk tafereel op de middenstip en werd het publiek bedankt. Alle toeters, fluiten etc werden leeggeblazen door de kleine broertjes die de hele wedstrijd flink hadden aangemoedigd!

[img]/img/nieuws/Kampioen 2013-2014 – U12-3.JPG[/img]

Foto’s werden genomen van het kampioensteam, medailles en een bloemetje werden uitgereikt. Op naar de kantine voor (kinder-) champagne en een heuse taart met een mooie teamfoto er op. Kado’s voor Ilya en Erik….een vet cool Wolves trui met ’topcoach’ op de rug. Confetti kwam er zelfs aan te pas. Tot slot had de Oma van Faye nog een basketbalspelletje voor iedereen en hadden coach Ilya en de Opa van Faye nog een paar fraaie woorden voor het kampioensteam. Iedereen is trots op jullie!

Scores: Malia 16, Matteo 13, Roby 10, Martin 6, Pascalle 4, Kyara 4, Wouter 2