[b]Voor de U18 begon ook dit weekend de echte competitie. Dit seizoen zeker geen verrassende aankopen; een eerstejaarsmix U18 van ervaren en minder ervaren spelers zullen het voor BVL moeten doen. Tegen DAS uit Delft, altijd een moeilijke tegenstander voor BVL, werd via de tussenstanden 22-15, 38-35,53-59 door BVL aan het langste eind getrokken: 68-64![/b]

In aanvang verliep het spelletje voor BVL vrij eenvoudig, het samenspel was goed en dus werden de vrije (lange) mensen onder het bord eenvoudig gevonden. Enige punt van kritiek was al wel de verdediging van BVL, er werd vaak niet als team (mee)verdedigd, waardoor er toch wel te vaak vrije layups door DAS werden gelopen, maar gelukkig, anderzijds was DAS ook niet al te attent in hun verdediging, waardoor BVL toch meer wist te scoren dan de tegenstander. DAS draaide in de 2e periode de duimschroeven aan en daardoor werd het BVL steeds moeilijker gemaakt, DAS kwam steeds beter in zijn spel en naderde BVL bij de rust tot op 3 punten, dit moest een waarschuwing zijn.

Helaas ondanks de waarschuwingen van de BVL coach gebeurde het toch dat DAS zijn kans greep in de 3e periode en zelfs een voorsprong wist te nemen, DAS was in die periode gewoon feller en uitgekookter in zijn acties. BVL was – evenals de scheidsrechters – even de weg kwijt; in plaats van temporiseren, werd juist de snelheid opgezocht met als gevolg veel balverlies. Gelukkig herpakte de U18 zich en door met een meer ervaren, kleinere rotatie te gaan spelen werd hierdoor de achterstand ingelopen. In de 4e periode was BVL weer helemaal bij de les en DAS moest veel fouten maken om BVL af te stoppen. BVL liet zich door niemand meer intimideren en speelde voor de wedstrijd. Met “zakelijk” basketbal werd weer een voorsprong verkregen en die werd ook niet meer afgegeven: 68-64.

De eerste wedstrijd voor de U18 zit erop. Duidelijk was uit het spelverloop op te maken dat er nog hard getraind moet worden om de balans in het team goed te krijgen; de tegenstander van volgende week is nog een categorie zwaarder en daarom het verzoek van de coach aan de spelers: kom zo veel mogelijk trainen, alleen dan kunnen we allen echt goed worden!

[b]Scores: Luc (20), Matthijs (16), Jeroen (13), Vincent (10), Maarten (5) en Karim (4)[/b]