Op zondag 22 september vindt de Open Dag van Zorg en Zekerheid Leiden plaats. Er is een zeer interessant programma samengesteld. Vanaf 12 uur is er heel wat te doen in en om de Vijf Meihal. De dag wordt om 16.00 uur afgesloten met een wedstrijd van de hoofdmacht tegen Matrixx Magixx uit Wijchen. Voor deze wedstrijd is de toegang gratis.

Om kwart voor 12 gaat de Vijf Meihal open. Iedereen kan zich aanmelden voor de clinic van spelers van het eerste team voor ouders en kinderen. Om 12.00 uur begint de clinic. De opzet voor deze clinic is gemaakt door Richard den Os, de uitvoering ligt in handen van spelers van Zorg en Zekerheid Leiden en de staf. De clinic, die tot13.15 uur duurt, zal in de hal zelf plaatsvinden, zorg dus voor goede zaalschoenen.

Vanaf 13.30 uur treedt speaker Martin Hooymans als gastheer op. Eerst zal hij in de Vijf Meihal de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden uitgebreid voorstellen. Wie zijn de mannen die dit seizoen gaan proberen om de titel voor het tweede opeenvolgende jaar naar Leiden te brengen? DJ Ruud zal voor de muzikale omlijsting zorgen en VJ Arie zal de voorstelling weer met fraaie beelden ondersteunen.

Vanaf 13.45 uur zijn de stands in de Vijf Meihal open. Scouts geven uitleg over hun werk. De crew vertelt wat de dames en heren tijdens het seizoen doen en probeert nieuwe crewleden te werven. Sponsors hebben de mogelijkheid om ook een stand te bemannen. Natuurlijk zijn de Leiden Devils ook aanwezig. Uiteraard is het ook mogelijk om merchandising aan te schaffen, zoals het kampioensshirt en caps. Heb je nog geen seizoenkaart die ontzettend veel voordeel biedt? Schaf hem dan op de Open Dag aan! Op de foto met de Super Cup bij de stand van de Devils of een handtekening van Jason Conrad of een andere speler? Het is allemaal mogelijk op de Open Dag. Even geen zin om iets met basketbal te doen, ga dan lekker los op het springkussen of neem een ijsje bij een heuse ijscoman. En wie ga je die middag zeker niet ontlopen? Dat is onze eigen Burdie!

Na drie kwartier sluiten de stands. De spelers trekken zich terug om zich voor te bereiden op de wedstrijd, maar dat betekent niet dat je nu anderhalf uur moet wachten tot de wedstrijd begint. Martin Hooymans presenteert dan een heuse basketbalquiz, met vragen bedacht door onder andere Sander van AllBasketball.

Om 16.00 uur vindt dan de sprongbal plaats voor de oefenwedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden tegen Matrixx Magixx. Maar voordat de wedstrijd begint, wordt een supervlag van Zorg en Zekerheid Leiden uitgerold. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er weer een feestelijke Open Dag van te maken! Zorg dat je erbij bent! Let op! Toegang GRATIS!