[b]4 januari 2013, de laatste oliebol ligt nog op de schaal, maar de honger naar die grote oranje stuiter was bij de recreanten alweer groter en dus meldde het “Dream Team Recreanten” zich aan voor een recreantentoernooi. Dit toernooi, voor het eerst georganiseerd door BV Oegstgeest in de Cuyl, trok vele recreantenteams uit de regio. Het herenteam uit Leiderdorp streed voor wat het waard was en eindigde dit toernooi met een mooie 2e plaats.[/b]

Deze basketbal bikkels, waarvan de meesten sinds 1991(!) al als recreanten samenspelen hadden er flink zin in getuige de aanwezigheid van 11 man in de Cuyl, dit ondanks het feit dat 1 van die 11 (met of zonder opzet ?) naar de sporthal aan het Kwikstaartplein was gestuurd . Helaas ontbrak wel de toegezegde ”coatsing” van de Leiderdorpse coryfeëen Kleiss en Kruijs, maar gelukkig nam “Thaise Aadje” deze taak halverwege het toernooi over. Deze recreantengroep bestaande uit 50+’ers met heroïsche namen als: Breel jan(k)t, 56-tinten-grijs , Harde Schijf, Cramatisch, Ramonneke, Von Kemping, O, Stokoud, aangevuld met “jonkies” Rob, Wichard en Paul B moest als eerste aantreden tegen MSV. Van dit veel jongere team werd vrij eenvoudig gewonnen, waarna BVO de volgende tegenstander was. BVO trad met een mixed team aan. Wichard zag zijn kans schoon, alleen was hij niet op de hoogte van een aantal aangepaste spelregels dat je a. vrouwen niet mag omarmen in de verdediging en b. dat je ze ZEKER niet mag blokken! Hierdoor stond BV Leiderdorp – geheel tegen de verhouding in – achter in plaats van voor, maar een “goed gesprek” tijdens de rust zorgde er toch voor dat het Dream Team ook deze wedstrijd won, so far so good! Het volgende team kwam uit Leiden, was een behoorlijk stuk jonger EN fysieker ! Het Dream Team moest alle zeilen bijzetten en gelukkig; de routine, degelijkheid en tijd gaven de doorslag en dat zorgde ervoor dat het Dream Team ook deze wedstrijd won en BV Leiderdorp zich plaatste voor de finale !
Over de finale kunnen we kort zijn. Het duurde nogal voordat die finale gespeeld moest worden en dat is niet bevorderlijk voor de spieren van de “Basketbal Bikkels”. Daarnaast moesten de recreanten ook nog eens centre court spelen, moest Michael “Bryant” al gauw afhaken en bleek onze tegenstander veeeeel jonger te zijn en ook nog goed fast breaks te kunnen lopen; epiloog: BV Lisse werd eerste en BV Leiderdorp tweede.
Gelukkig werd de derde helft ruimschoots door de Leiderdorpers gewonnen en gingen alle deelnemers met een tevreden en voldaan gevoel naar huis om de volgende morgen weer fris op te staan…… nouuuuu, fris ?!!

[img]/img/nieuws/P1010089.jpg[/img]

[img]/img/nieuws/P1010032.jpg[/img]

[img]/img/nieuws/P1010080.jpg[/img]