De prestaties van beide jongens onder 16 teams blijven prima ondanks de krappe selecties. Of misschien wel dankzij dit beperkte aantal. Zo komen de spelers aan lekker veel minuten toe.

De wedstrijd van de U16-1 begon zondag wat later dan gepland, maar nadat we ZZ de supercup hadden zien winnen in de kantine van the American High School, mocht ook het elite team van BVL in de leeftijdsklasse U16 aan de bak tegen de “fellow americans van Barack Obama”: Cobranova U16-2. Dit team bestaat uit voornamelijk 13, 14 en 15 jarige amerikaanse spelers en het waren juist de 13-jarigen (U14 !), die het de U16 moeilijk maakten. Tuurlijk, op papier MOEST BVL gewoon winnen, maar ja, de praktijk kan soms anders zijn ….

De U16-1 begon goed en nam al snel afstand van Cobranova. Van het fysieke en lengte overwicht werd goed gebruik gemaakt, alhoewel de snelle en hoog springende “Amerikaantjes” er alles aan deden om BVL het scoren te beletten (en dit soms ook lukte met fraaie blocks !). De wilskracht van Cobranova wekte de sympathie van de supporters op, al kostte de wilskracht Cobranova erg veel energie, waardoor Cobranova – gelukkig voor BVL – weinig aanvallen goed wisten af te ronden. Wat dat betreft verdeelde BVL zijn energie veel beter en beheerster, de BVL scoringsmachine stopte bij de rust met een stand van:16-40.

In de 2e helft hadden de supporters van BVL verwacht dat de tegenstander nu wel erg moe zou zijn en dat BVL de weg naar 80-90 en misschien wel de – altijd magische – 100 punten gemaakt kon worden. Dat bleek te voorbarig; Cobranova had voldoende energie bijgetankt en juist BVL rende achter de tegenstander aan in plaats van de tegenstander achter hen ! BVL mocht dankbaar zijn dat Cobranova heel veel miste onder de basket, anders had de tegenstander in score zeker dichterbij gekomen en dat had de tegenstander misschien wel echt vleugels gegevem en hoe de wedstrijd dan verlopen zou zijn ? Nu bleef dat moment uit en wisten de ervaren jongens van BVL op de juiste momenten door te gaan met scoren: 23 – 58, na de 3e periode.

Zelfs in de 4e periode bleef Cobranova op basis van wilskracht basketballen en moest BVL geconcentreerd blijven ballen. Helaas de 100, 90 en zelfs de 80 werd niet gehaald door BVL, al is de einduitslag : 27 – 76 natuurlijk een prima prestatie !

Het zal de komende wedstrijden lastig worden voor de U16-1 om geconcentreerd te blijven ballen, de wedstrijden worden – op dit moment – te eenvoudig door de U16 gewonnen en dat kan het team wel eens gaan opbreken door verlies aan concentratie. Vandaag was dat al enigzins merkbaar. Natuurlijk moeten we erg blij zijn dat dit team weer helemaal “back-on-track” is en dat de winning mood er goed in zit, maar coach Ronald zal op die concentratie en westrijdhouding moeten blijven trainen, want een misstap ligt in een klein hoekje, zeker als die “little edges” vandaag ook nog wat vaker wisten te scoren ….

[b]Scores: Burhan (6),Mathijs (4),Luc (15), Jeroen (25),Maarten (6), Vincent (6), Abdul (-),Edris (2) en Puck (12)[/b]

U16-2 had de dag ervoor al de punten binnen gesleept tegen BS Leiden 5. Omdat Ju14 gelijktijdig een wedstrijd had, werd ook deze keer een beroep gedaan op Burhan om tot 7 spelers te komen. Al snel bleek dat de Leiderdorpers, ondanks een paar jongens die hun eerste thuiswedstrijd speelden, toch wel een stapje verder waren dan de tegenstander. Doordat de wedstrijd door de thuisploeg beter werd “gelezen”, konden er veel steals worden gepakt, waarop veel fast breaks volgden. En tijdens deze breaks werd er nog steeds gekeken voor de extra pass, wat regelmatig tot prachtige combinaties leidde. Maar dat kon ook makkelijk in een wedstrijd die al snel geen wedstrijd meer was. Na een 2-2 stand zette BVL de turbo er op en eindigde het eerste kwart in 26-2. Via 54-6 en 80-10 werd het uiteindelijk 115-16. De beste prestatie voor het team werd wellicht al vooraf door Tom (Murdock voor intimi) neergezet, door de coach over te halen een patatje te trakteren als de 100 werd gehaald. En zo geschiedde…

[b]Scores: Burhan (24), Tom (22), Najib (12), Davy (4), Abdul (14),Edris (31) en Karim (8)[/b]