Er zijn nog veel teams vanuit de Leidse regio die strijden voor rayon- of landstitels. Dat is natuurlijk geweldig! Het is wel gelijk ook de reden waarom we op dit moment nog geen schema kunnen publiceren met data en tijden voor de selectietrainingen. Kijk daarom regelmatig op de website om te zien wanneer en waar de selectietrainingen plaats zullen vinden.

[img]/img/nieuws/LOL-logos+-ZZ-grootkopie.png[/img]

De volgende teams zullen komend seizoen door ZZ en het Bolwerk Leidse regio geselecteerd worden:

[b]ZZ[/b]
Zorg en Zekerheid Leiden gaat selecteren voor hun eredivisieteams in de categorieën Heren promotie divisie, HU20, JU18 en JU16. Als je voor een ZZ-eredivisieteam geselecteerd wordt moet je naast de wedstrijden rekening houden met 4 basketbaltrainingen plus 1 krachttraining per week. Wil je meedoen aan de ZZ-selectietrainingen dan moet je je vooraf via een email aanmelden bij de technisch coördinator van ZZ Leiden, Rob van Hooven (vanhooven@eredivisiebasketballleiden.nl). De selectietrainingen van de JU16 zijn reeds begonnen.

[b]Bolwerk Jongens[/b]
Het bolwerk regio Leiden (samenwerking tussen BV Oegstgeest, BS Leiden en BV Leiderdorp) gaat een JU14 eredivisieteam selecteren plus een HU20, JU18, JU16 en een JU14 team op rayonniveau. Al deze teams gaan 3 keer per week trainen.
De regioteams voor de jongens worden door de verenigingen afzonderlijk samengesteld en ingeschreven.

[b]Bolwerk meisjes[/b]
Het bolwerk is van plan om een meisjes eredivisieteam samen te stellen. Daar wordt op dit moment hard aan gewerkt. Daarnaast komen er rayonteams in de MU16 (of MU18) en MU14 competitie. Deze selectieteams gaan 3 keer per week trainen.

Het bolwerk zal verder teams op regioniveau samenstellen in de categorie MU20, MU18, MU16 en MU14 (2 teams). Dat betekent dus dat alle meisjes in de drie verenigingen in bolwerkverband uitkomen. Deze regioteams trainen 2 keer per week.