Thuis in Zoetermeer is oud BV Leiderdorp speelster en coach Marieke Tol maandagavond overleden als gevolg van een hartstilstand.

Het afscheid van Marieke afgelopen zaterdag was zeer heftig, ontroerend en zo onwerkelijk! Talloze basketbalvrienden waren er voor haar en haar familie en vrienden…. dat was mooi!

[img]/img/nieuws/Tol.jpg[/img]

Marieke doorliep de volledige jeugdopleiding van BV Leiderdorp en maakte deel uit van een talentvolle lichting (met o.a. Mariska van Zegveld), om daarmee diverse malen mee te strijden op de Nederlandse kampioenschappen. Naast talentvol was deze groep ook een hechte club vriendinnen, die nog regelmatig bij elkaar over de vloer komt. Marieke bracht altijd leven in de sporthal en kleedkamer met haar luide stem en schaterlach. Vaak werd deelgenomen aan toernooien in binnen- en buitenland. Het was nooit saai in het busje waarin Marieke meereed.

Na haar juniorentijd legde Marieke zich meer toe op het coachen en trainen van teams. Kenmerkend was haar altijd aanwezige, onophoudelijke enthousiasme, maar daarnaast was ze ook zeer betrokken bij haar speelsters. Ze had duidelijk een eigen aanpak, die haar vruchten afwierp. [url=https://www.bv-leiderdorp.nl/doc/clubkranten/2001-05-mei.pdf]Lees bijvoorbeeld eens pagina 17 van deze oude clubkrant over het kampioenschap met haar meiden kadetten.[/url]

Marieke is 36 jaar oud geworden.