[img]/img/nieuws/ZZU18 kampioen 8 mei 2011_BVL-site.jpg[/img]

ZZ-Leiden jongens U18 is zondag 8 mei Nederlands Kampioen geworden. Het team was favoriet in de finale door het gehele seizoen al de ranglijst in de nationale eredivisiecompetitie aan te voeren. Na een moeizame eerste helft werd de tegenstander Lokomotief (Rijswijk) in de tweede helft overtuigend verslagen 85 – 67.
Het was in het topsportcentrum Almere ook een klein Leiderdorps feestje. Twee spelers, Raoul Koopmans en Boris Crama zijn ooit op 8 jarige leeftijd bij BVL begonnen met basketbal en zijn mede door een aantal Leiderdorp trainers klaargestoomd om op dit niveau te kunnen acteren. Jongens, van harte gefeliciteerd met de landstitel.

[img]/img/nieuws/boris+raoul_BVL-site.jpg[/img]
[i]Op de foto met de kampioensbeker (links Boris en rechts Raoul)[/i]

Dit is nog maar het begin van de finales die de komende weken allemaal gespeeld gaan worden. Komend weekend worden de rayonfinales gespeeld in Rotterdam met daarin veel teams uit de Leidse regio.
Zaterdag 14 mei speelt DS2 van BV Leiderdorp de rayonfinale tegen BC Shooters, (aanvang 18.30 uur). Een dag later, zondag 15 mei wordt het een topdag. Er staan 5(!) bolwerkteams in de diverse rayonfinales. JU12 (BS Leiden, aanvang 09.30 uur), JU14 (BS Leiden, aanvang 11.15 uur), JU18 (BS Leiden, aanvang 14.00 uur), JU20 (BV Oegstgeest, aanvang 18.30 uur) en JU22 (BV Leiderdorp, aanvang 20.45 uur) komen achter elkaar in actie.