Natuurlijk waren er verzachtende omstandigheden. Van de ziekenboeg en de half fitte speelsters samen, formeer je een meer dan volwaardige eredivisieploeg. Toch stemt de manier waarop Wereldtickets.nl zaterdagmiddag verloor van Challende Sports Binnenland Rotterdam (87-67) weldegelijk tot nadenken. Want wat er zich met name in het tweede kwart afspeelde, was best onthutsend, voor een team dat op dat moment nog tweede stond in Neerlands hoogste basketbalklasse.
Zeker defensief werd de frivool spelende thuisploeg geen strobreed in de weg gelegd. Al zaten er een ook paar ‘luckies’ bij. Maar dat gebeurde terwijl Wereldtickets.nl aan de andere kant juist enkele onbegrijpelijke missers maakte en het rebound- en schotpercentage ver onder acceptabel niveau daalden. Vijfendertig punten kregen de Leiderdorpse meiden in dat tweede kwart tegen: 35.
Daarmee was de wedstrijd feitelijk al beslist. Een bescheiden slotoffensiefje, begin vierde kwart, kon daar niets meer aan veranderen. Gelukkig is er dinsdag in Katwijk al weer een reuze kans om de slechte smaak weg te spoelen.
Het enige kleine pluspuntje was het kortstondige debuut van de Ierse speelster Valerie o’Driscoll die enkele minuten voor tijd haar opwachting maakte. En die, gezien het huidige blessureleed, ook in de komende duels van pas kan komen.

Challenge Sport Binnenland Rotterdam – Wereldtickets.nl Leiderdorp
14-20 (14-20)
49-33 (35-13)
70-50 (21-17)
87-67 (17-17)

Corine Manuputty 20
Marlous Nieuwveen 15
Linda Appers 13