Drie speelsters van Wereldtickets.nl en drie speelsters die vorig jaar het Leiderdorpse rood verdedigden, maken deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands team.
Het gaat om Kim Hartman, Marlous Nieuwveen en Francis Donders. En de voormalige speelsters Maxime Essenstam, Richelle van der Keijl en Zera Butter.
Opvallende afwezigen in de lijst van 29 die bondscoach Meindert van Veen opstelde, zijn de Leiderdorpse Willemijn Kallenberg die voor Binnenland Rotterdam uitkomt en Corine Manuputty van Wereldtickets.nl die momenteel in een bloedvorm verkeert.
Oranje speelt volgend jaar juni een kwalificatietoernooi met negen andere landen, waarbij één ticket voor het EK (EuroBasket 2011) valt te verdienen.
De kick-off voor deze voorlopige selectie is op 14 november in Almere en dat lijkt een niet geheel gelukkige keuze doordat veel speelsters dat weekeinde verplichtingen bij de eigen club hebben.
Eind december doet het Nederlands team mee aan de Haarlem Basketball Classic, waaraan voor het eerst vrouwenteams meedoen.