Direct na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Eurosped Twente (93-76) werd Bridget Yoerger – met terugwerkende kracht – uitgeroepen tot meest waardevolle speelster van seizoen 2009-2010. Op de foto krijgt zij bloemen en oorkonde uitgereikt door Hicham Issaouti, directeur van Wereldtickets.nl. De Amerikaanse doet in de huidige jaargang opnieuw van zich spreken. Zaterdagavond was de MVP met 28 punten en 13 rebounds, topscoorster in de Bloemerdhal.
Haar inbreng en vechtlust stonden mede aan de basis van de eerste overwinning (93-76) dit seizoen in de eredivisie.
Het vernieuwde Wereldtickets.nl begon als favoriet aan het treffen, ondanks het toch stevige verlies vorige week tegen regerend landskampioen ProBuild Lions in Landsmeer. De thuisploeg bleek nog een hele kluif te hebben aan het jeugdige Eurosped, dat in het begin van het duel een ongekend hoog schotpercentage aan de dag legde. Daar stond tegenover dat in de eerste helft onnodig balverlies bij Wereldtickets.nl welhaast epidemische vormen aannam.
Drie kwarten ging de wedstrijd daardoor gelijk op, met telkens licht voordeel voor de gastvrouwen, maar met een 70-72 achterstand aan het einde van het derde kwart.
Waat daarna volgde, is voor de trouwe aanhang van Wereldtickets.nl even de wereld op zijn kop. Kreeg de ploeg de afgelopen seizoenen na nipt verloren wedstrijden veel complimenten voor de jeugdige inbreng; dit keer waren de rollen omgekeerd. In een uiterst attractief vierde kwart maakte de ervaring van Wereldtickets.nl het uiteindelijk forse verschil en verdiende het Tubbergse Europed zeker enkele schouderklopjes.
In die slotfase stond het Leiderdorpse team vooral defensief als een huis en zorgden scores van met name Yoerger, Corine Manuputty en Marlous Nieuwveen voor een marge van 17 punten.
Komend weekeinde speelt Wereldtickets.nl opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal op zondag, om 16 uur. Voor die vooralsnog ongebruikelijke daq en tijdstip is gekozen om nog meer (jong) Leiderdorps publiek naar de Bloemerd te trekken.

Wereldtickets.nl – Eurosped Twente:
25-19 (25-19)
51-47 (26-28)
70-72 (19-25)
93-76 (23-04)

Scores: Bridget Yoerger 28 (13 rebounds), Corine Manuputty 22, Marlous Nieuwveen 15, Kee Brinks 8, Kim Hartman 7, Jasmijn Overbeeke 6, Linda Appers 4, Kirsten van Haver 2, Rita Sardi 1.