,,We hadden bij vlagen nog niet zo goed gespeeld.” Dat zei Wereldtickets.nl-coach Joris Zandbergen na het toch onverwachtse verlies, zaterdagmiddag tegen CTO Amsterdam. De laatste oefenpot voor het begin het eredivisieseizoen werd met 72-66 gewonnen door de hoofdstedelingen.
,,Eerst neem je door goed spel een enorme voorsprong, daarna wordt het slapjes en kom je op een enorme achterstand en die haal je weer bijna in, maar het CTO is dan weer te goed om daarin mee te gaan”, aldus Zandbergen.
De wedstrijd werd gespeeld in Landsmeer en vormde een opwarmertje voor het duel om de Supercup tussen ProBuild Lions en HLB Accountants Den Helder. De thuisspelende landskampioen won, maar met lang niet zulke forse cijfers als vooraf verwacht: 68-62.
Dat kleine verschil was een verrassing zoals ook het verlies van Wereldtickets.nl mag worden genoemd. En de middag kende nog meer surprises. Bijvoorbeeld een overwinning van het Katwijkse Grasshoppers, op Eurosped Twente in een highscoring game (95-90).
Verder zag, in de bomvolle Landsmeerse sporthal, ook de nieuwe seizoengids van de vrouweneredivisie het levenslicht. Wederom een initiatief dat is ontstaan vanuit de Leiderdorpse basketbalorganisatie.
Komende zaterdag trapt Wereldtickets.nl het seizoen af in datzelfde Landsmeer, tegen kampioen en supercupwinnaar ProBuild Lions. Een week later, op 16 oktober, heeft de eerste thuiswedstrijd plaats.