Het is nooit leuk om zoiets boven een stukje te zetten van het team dat je zelf traint en coacht. Helaas, soms is het nodig om die waarheid toch te melden op de website. Het bolwerk U16 zit niet in win-win situatie en weet goede wedstrijden af te wisselen met (veel) mindere wedstrijden, zoals de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen MSV. Vooropgesteld: MSV was overduidelijk het betere team en is één van de kandidaten om in deze klasse voor de prijzen te gaan, maar het bolwerk moet in staat zijn om beter te presteren dan afgelopen zaterdag, waar het volledig werd overlopen door MSV. De trainers hadden in de afgelopen weken al meerdere keren de groep gewaarschuwd: je speelt zoals je traint en het gevolg kwam vandaag.

[img]/img/nieuws/LOL-logos.png[/img]

Het bolwerk startte wel goed aan de wedstrijd, te merken is dat het nerveuze aanvalspel plaats heeft gemaakt voor meer overleg en daarnaast hielden we onze verdediging redelijk dicht en daardoor had het bolwerk ”slechts” een 12 – 18 achterstand na de eerste periode. De achterstand had nog minder kunnen zijn als we simpele layups erin hadden gegooid: je speelt zoals je traint ….
In de 2e periode ging het helemaal mis met het bolwerk, alle oefenstof uit de trainingen was vergeten, de verdediging werd op een laag pitje gezet en in plaats van als team te spelen, stonden er (weer) een ”aantal kapiteinen” in het veld, die liever 1 tegen 5 wilden spelen, op welke manier dan ook waardoor MSV, zeer eenvoudig, de ene fastbreak na de andere fastbreak kon lopen en scoren. De coach probeerde wel zoveel mogelijk spelers door te wisselen,om het slechte tij te keren, maar hij merkte ook dat geconcentreerdheid en gedrevenheid (als die er waren) snel uit zijn team wegliep. MSV maakte een 4 -25 run en deed dat in periode 3 ook nog eens “dunnetjes” over”: 4 – 17. Je speelt zoals je traint, MSV doet dit dus goed, het bolwerk minder …
In de 4e periode deed het bolwerk wel beter zijn best of … nam MSV gas terug ? Nou ja, laten we positief denken en dus zeggen dat het Bolwerk zich wist te herstellen van het slechte spel uit de 2e en 3e periode, de full court press van MSV werd goed “gebroken” en doordat er nu wel goed posities werden ingenomen verbeterde ook het samenspel van het bolwerk. Ook probeerde het bolwerk nog een full court press uit te voeren, alleen werd die op zijn beurt nog beter gebroken door de snelle guards van MSV en verloren we ook de 4e periode met 18 – 27, de volgende eindstand stond op het scorebord: 38 – 87. Met de juiste instelling en inzet was deze forse nederlaag onnodig geweest, nu maar hopen dat de bolwerk U16 spelersgroep nu echt gaat begrijpen wat er bedoeld wordt als de trainers roepen “je speelt zoals je traint” ….
Ramon van Winkel

[i]Scores:[/i] Max van G.( 10), Martijn (8), Marco (6), Luuk en Calvin (4), Dymas, Willem en Max B. (2)