Vol overdrijving, maar daardoor niet minder amusant. Op de website ibasketball.nl vonden we onderstaande beschouwing die we trouwe lezers van deze site niet wilden onthouden.

[i]Wereldtickets.nl is het Chelsea van het Nederlandse basketbal aan het worden. Het is volgend seizoen de rijkste club in de eredivisie en dat willen ze weten ook. Nadat ze al hun twee Amerikanen Bridget Yoerger en Reggie Maddox hebben weten te strikken, wisten ze ook Jasmijn Overbeeke bij Probuild Lions los te peuteren.
En kent u Marloes Nieuwveen nog? U weet wel, die speelster van het Nederlands team voorwie een Franse rechter de NBB een boete van 70.000 euro oplegde. Ze speelde dit jaar in Italie en u moet niet gek opkijken als zij volgend jaar ook in Leiderdorp basketbalt.
De grote concurrenten van Wereldtickets worden volgend jaar Probuild Lions en het CTO. En dus niet HLB Accountants, dat gaat zwaar inleveren aan spelersmateriaal zo als het er nu naar uitziet. Tirza Pentury stopt met basketballen. Marloes Roetgerink twijfelt nog of ze doorgaat. Leonie Kooij is de speelster die naar het buitenland kan. ZKK Merkur Celje uit Slovenie heeft serieuze intresse getoond in Leonie. Marianne van der Hoek en Karen van den Nieuwendijk gaan terug naar het CTO. En dan is er nog Maaike Klein, die vorig jaar drie maanden in Israel speelde en eigenlijk wel weer naar het buitenland wil.
Probuild Lions gaat denk ik de tweede viool spelen. Ze wisten Katy Harty en Molly McDowell vast te houden, maar ze verliezen twee evaren krachten; Anouk Biesters gaat naar Batouwe en Jasmijn Overbeeke naar Wereldtickets Leiderdorp. In Landsmeer vangt men dat op met drie iets minder ervaren speelsters, Dewi Keppy van BV Lely, Maaike van de Bovenkamp en Danielle de Vreede van het uit de eredivisie gestapte Woonbron Das. En Karen Heinen gaat weer spelen na een half jaar geblesseerd te zijn geweest. En inside is het dan toch wat magertjes.
Het CTO Amsterdam, met een budget van 300.000 euro en een selectie van zo’n 17 of 18 dames, gaan mijns inziens de strijd aan met Wereldtickets Leiderdorp om het kampioenschap. Wie er precies allemaal gaan spelen is nog niet geheel bekend. Er gaan iets van drie speelsters van de huidige groep weg, waaronder Myrthe en Judith Belt, die terug gaan naar Eurosped Twente (Sharon Belt blijft). Marianne van der Hoek en Karen van den Nieuwendijk komen van Den Helder, Isabella Slim komt van Harlemlakers.[/i]