Wereldtickets.nl heeft het eerste playoffduel verloren. In Utrecht werd het bij AutoCad Amazone 65-57. Met name het matige schotpercentage ‘van afstand’ maakte het verschil.
Het duel ging drie kwarten gelijk op. Met steeds een bescheiden voorspong van de thuisploeg, in de met honderd toeschouwers gevulde sporthal Weide Wereld. Het verschil werd één keer zelfs tien punten, maar twee steals van Judy Wright en een verre driepunter van haar landgenote Bridget Yoerger, ‘in de buzzer’, bracht de Leiderdorpse ploeg halverwege het duel weer dichtbij.
Beide teams hielden elkaar ook daarna in evenwicht. Naar mate het einde naderde, werden steeds meer schoten gemist, waarna snelle tegenaanvallen alleen met fouten konden worden afgestopt. Daardoor stond bij het einde toch nog een marge van acht punten op het scorebord.
De return van de kwartfinale heeft zondag om 16 uur in de Bloemerdhal plaats. Voor een eventueel derde en beslissende wedstrijd wordt een week later dan weer naar Utrecht afgereisd.

Autocad Amazone – Wereldtickets.nl 65-57 (15-13, 32-29, 49-46). Bridget Yoerger 18, Judy Wright 12 en Maxime Essenstam 14.