De basketbalsters van Wereldtickets.nl hebben de eerste thuiswedstrijd van het jaar gewonnen. In de eigen Bloemerdhal eindigde het eredivisieduel met BV Lely Amsterdam op 66-59.
Dat zorgde voor een verdienstelijke vierde stek op de ranglijst, zo toont nosteletekst pagina 616. Maar de Leiderdorpse meiden hielden het wel nodeloos lang spannend. Eigenlijk pas twee minuten voor het verlopen van de speeltijd, stelde Wereldtickets de zege veilig.
Dat had eerder gekund, zoals ook het geboden spel bij vlagen niet bepaald vlotjes, sprankelend of enerverend mag worden genoemd. Om in termen van dit jaargetijde te blijven; het was geen glij- maar werkijs. En dan vallen de noeste arbeiders meer in positieve zin op dan de dartele veulens. Oftewel, het was de avond van Bridget Yoerger en Linda Appers, hoewel het schot van laatstgenoemde duidelijk haperde. Judy Wrights acties waren vaak weer volstrekt onnavolgbaar, maar zij leverde de bal ook onnodig vaak in bij haar voormalige ploeggenoten uit de hoofdstad.
Met een ruststand van 34-26 en een 46-42 score aan het einde van het derde kwart, werd duidelijk dat het verschil beperkt bleef. En bij 52-50 zelfs nog alle kanten op kon. Uiteindelijk zorgden vlak voor het einde twee snelle scores van Richelle van der Keijl en Yoerger voor de beslissing.

[img]/img/nieuws/richel.jpg[/img]
(Richelle van der Keijl)

Scores Wereldtickets.nl:
Bridget Yoerger 16 (16 rebounds).
Judy Wright 16.
Zera Butter 11.
Kee Brinks 9.
Richelle van der Keijl 8.