Tot zes minuten voor het einde van de wedstrijd had Wereldtickets.nl uitzicht op een regelrechte sensatie. Het duel met landskampioen HLB Accountants Den Helder ging tot dat moment volstrekt gelijk op. Een ongelukkige arbitrale beslissing, in het nadeel van de Amerikaanse uitblinkster Bridget Yoerger, zorgde dat er iets knakte bij de Leiderdorpse basketbalsters. Daardoor oogt het uiteindelijke verschil (79-93) veel forser dan de werkelijke krachtsverhouding van afgelopen zaterdagavond.
Het was juist opwekkend om te zien dat Wereldtickets.nl bijzonder weinig onderdeed voor de ervaren nationale kampioensploeg uit Den Helder. Het stond 20-20 aan het einde van het eerste kwart en halverwege was het duel nog altijd in evenwicht: 39-39. Bij aanvang van het laatste partje had de thuisploeg zelfs een minieme voorsprong opgebouwd: 63-62.
Het verschil bleef klein, totdat drie minuten later een fout op Yoerger onder het bord niet werd bestraft, maar haar doorzetten daarna wel. Dat incident bleek het grote breekpunt. Plus het feit dat Zera Butter direct daarna haar vijfde fout incasseerde. Den Helder stoomde in de slotfase door tegen het plotseling wankele, uitgebluste en zeker ook teleurgestelde Leiderdorpse team.
Toch kan er zeker hoop worden geput en zelfvertrouwen getankt uit het optreden. Wereldtickets.nl staat nog altijd fraai vierde in de eredivisie en poogt de komende weken die positie vast te houden.

Scores Wereldtickets.nl:
Zera Butter 28.
Bridget Yoerger 28.
Richelle van der Keijl 10.
Judy Wright 10.

[img]/img/nieuws/nummert.jpg[/img]

Voor deze en andere foto’s bedanken we Harry Kraak (huisfotograaf van Den Helder) zeer hartelijk.