De basketbalsters van Wereldtickets.nl hebben zich zaterdag van hun beste kant laten zien. Door een echte team-effort – iedereen scoorde – werd Celeritas Donar uit Groningen met 78-50 terug naar het hoge noorden gestuurd.
Vooraf leek het eredivisieduel nog een hele kluif te worden, zonder het geblesseerde duo Willemijn Kallenberg en Zera Butter. Voor jammerlijk weinig toeschouwers deed de ploeg desondanks aan regelrechte klantenbinding. Kee Brink (17 punten) viel op met vijf rake ’drietjes’, de acties van Judy Wright (20 punten) oogden vaak onnavolgbaar en de lengte van Richelle van der Keijl betaalt zich steeds vaker uit (13 punten).
Maar, zoals gezegd, de wedstrijd was veel meer een prestatie van het team dan individuele statistieken doen vermoeden. Zo scoorde Bridget Yoerger ’slechts’ zes punten, maar met negen rebounds en vijf assists was de Amerikaanse zeer waardevol voor Wereldtickets.nl. Daarbij groeit het zelfvertrouwen en daarmee ook de brutaliteit, van Rita Sardi, Roos Kruithof en Jessica Hoek zienderogen. Hoek stapte het veld in en schoot met haar eerste balcontact drie punten op het scorebord. De ruststand, 43-29, was veelzeggend over het klassenverschil tussen Leiderdorp en Groningen. ,,Leuke pot, goeie dingen gezien’’, zo klonk de korte terugblik van coach Joris Zandbergen. De winterstop lonkt en de eerstvolgende thuiswedstrijd, tegen BV Lely uit Amsterdam, heeft zaterdag 16 januari plaats.

[img]/img/nieuws/jeshoek3.jpg[/img]
(Jessica Hoek heeft aangelegd)