Na een najaar vol veredelde oefenpotten (in de strijd om de zogeheten Final Four) begint komende weekeinde eindelijk de reguliere basketbalcompetitie in de vrouweneredivisie. Wereldtickets.nl is er klaar voor. Ondanks enkele griepgevallen en nog wat half fitte speelsters werd Celeritas-Donar, zaterdagavond tijdens de generale repetitie in Groningen, met 64-80 verslagen.
De Leiderdorpse overwinning kwam geen moment in gevaar, getuige ook de 31-41 ruststand. Vooral aanvallend begint de Amerikaanse nieuwkomer Judy Wright een steeds beter tandem te vormen met spelverdeelster Zera Butter. Wright kwam tot 13 punten en 13 assists. Butter liet, mede door het laatste getal, in totaal 23 punten aantekenen.
En dat waren nog niet eens de allerbeste statistieken dit keer. Bridget Yoerger, terug van een enkelblessure, liet haar tijdelijk uit Iowa overgekomen vader zien, dat ze niet voor de lol naar Nederland is gekomen. Met 23 punten en 12 rebounds leverde ze een grote bijdrage aan de zege.
Een uitduel in Utrecht bij AutoCad Amazone opent op sinterklaasavond de eerste echte competitieronde van seizoen ’09-’10. Zaterdag 12 december in de Bloemerdhal volgt de eerste thuiswedstrijd. En dan geldt Wereldtickets.nl als favoriet, want dan is opnieuw Celeritas Donar de opponent.

[img]/img/nieuws/wtnieuw2.jpg[/img]
(Bridget Yoerger in haar South Dakota-dagen)