‘Lelijk’, en woorden van gelijke strekking werden zaterdagavond veelvuldig gebruikt om de zege van Wereldtickets.nl te typeren. Want ook al betrof het een overwinning in de derby tegen Stol-Grasshoppers (49-43), het spel was soms niet om aan te zien. Met als een van de weinige lichtpuntjes het besef dat zelfs als het slecht gaat, de Katwijkse opponent eronder kan worden gehouden.
Wie het wedstrijdformulier erbij pakt, ontdekt nog een ander lichtpuntje, maar dan met de intensiteit van een vuurtoren. Zera Butter nam Wereldtickets.nl weer op sleeptouw zoals blijkt uit de 23 punten achter haar naam. ,,Ze is momenteel topscoorster in de eredivisie”, zo wist voorzitter Rinus Kroon.
Nog twee kleine lichtjes schenen zachtjes op het speelveld. De Amerikaanse nieuwkomer Judy Wright kreeg, door blessures en ander ongemak bij diverse ploeggenoten, veel speeltijd. Wright zit pas sinds donderdag bij de selectie en viel vooral verdedigend op. Ze mist nog ritme, maar uit enkele onnavolgbare individuele acties bleek haar potentie. En dan was daar Esther van ’t Veer (16), rechtstreeks van Jong Wereldtickets.nl en met bravoure in de basisvijf bij een bekerwedstrijd in de eredivisie.

[img]/img/nieuws/esther1.jpg[/img]
(Esther van ’t Veer)

Door de zege schaart Wereldtickets.nl zich bij de laatste acht in het nationale bekertoernooi. Het Amsterdamse US is de volgende opponent. De wedstrijden stapelen zich sowieso op. Donderdag speelt Wereldtickets.nl uit bij Binnenland, zaterdagavond komt landskampioen Den Helder naar de Bloemerdhal.