Winnen van veelvoudig landskampioen Den Helder, is weinig vrouwenteams in de eredivisie gegeven. Maar volgens Wereldtickets.nl-coach Joris Zandbergen werd zijn Leiderdorpse ploeg afgelopen zaterdag al vanaf het eerste fluitsignaal de lust ontnomen om er in ieder geval nog een wedstrijd van te maken. ,,De eerste fout viel na acht seconden, binnen twee minuten hadden we er vier en uiteindelijk gingen drie speelsters er met vijf fouten af. Terwijl ik er nog een met vier fouten op bank hield.”
Uiteindelijk werd het een forse 93-70 overwinning voor Den Helder. Alleen in een korte periode, direct na rust, kwam Wereldtickets.nl op adem. Het resulteerde in een 19-22 score in het derde kwart. Dat was lang niet voldoende om een Helder potje te breken. Zeker niet als dat noodgedwongen in een feestopstelling moet. ,,Geen eer aan te behalen. Den Helder heeft ook dit seizoen weer een goed team, maar ja, wij kregen ook niet de mogelijkheid om te verdedigen.”
Zandbergen laat het er niet bij zitten. Hij stuurt zeer waarschijnlijk een pittig briefje, vergezeld van een dvd’tje met de wedstrijdbeelden, naar het bondsbureau. ,,Want zo gaat het plezier er voor iedereen snel vanaf.”
Door de klacht blijft de prestatie van de toch nog altijd maar 16-jarige Zera Butter, topscoorster met 26 punten, bijna onderbelicht.