Het jonge meiden bolwerkteam MU16 beleefde gisteren een collectieve “off-day” tegen Almonte Eindhoven. De fysiek sterkere Brabantsen kregen met name in de tweede helft alle ruimte om met een grote overwinning op zak weer naar huis terug te keren. Zonder de zieke center Lisa van der Water, kwam Lokomotief inside gewoon te kort.

Coach Kallenberg na afloop: “We zitten dit jaar in een leerproces waarin we grote stappen moeten maken. Soms hoort het daarbij om een wedstrijd te laten lopen. Dat was vandaag aan de orde. Toen het verschil al gemaakt was en zichtbaar was dat we toch niet meer terug konden komen in de wedstrijd, heb ik de rest van de tijd gebruikt om vooral de speeltijd te verdelen. De uitslag is toch niet interessant, of je nu verliest met 10 of 60. Het ontwikkelingsproces staat nu centraal.”

Daarmee is eigenlijk het meeste over de wedstrijd gezegd. In de eerste periode was het eigenlijk alleen Asa Kantebeen die aan scoren toe kwam. De oudere speelsters gaven “niet thuis” en de jongere speelsters kwamen nog wat snelheid in het handelen tekort. Almonte, dat overigens geen al te sterke indruk maakte, kon daardoor feitelijk de gehele wedstrijd freewheelend spelen en de voorsprong steeds verder uitbouwen. Na 5-9 en 15-33 aan het eind van de tweede periode, was duidelijk dat Lokomotief weinig meer kon terug doen omdat het scorend vermogen volledig ontbrak bij het bolwerkteam.
In de derde en vierde periode liep het verschil daardoor op tot grote hoogte: 25-87.
scores: Asa Kantebeen (7), Dominique van den Bosch (5), Jess Hunt (4), Leonie Jansen (4), Katie Gout (3), Simone Cramer (2).