Na een zonnige (luie?) vakantie gaan we weer sportief doen. Niet dat iedereen deze vakantie heeft stilgezeten. Het zal niemand ontgaan zijn dat een aantal meiden van Wereldtickets.nl met het Nederlands team U16 kampioen van Europa (B-poule) zijn geworden. En, heel bijzonder, we hebben een echte MVP binnen de vereniging. Willemijn Kallenberg werd tijdens het toernooi in Tallinn uitgekozen als meest waardevolle speelster. Gefeliciteerd!

Zo’n mooie prijs moet iedereen stimuleren om weer hard te gaan trainen. Dat gaan we weer doen vanaf dinsdag 25 augustus. Zorg dat je een goede start maakt en weer trouw op iedere training aanwezig bent. Het trainingsschema vind je hieronder. Ook de teamindelingen staan op de website (klik op de linkerbalk op “teams”).

Voor wie bij de laatste ALV niet aanwezig waren, vermelden we nogmaals dat BVL een samenwerkingsverband is aangegaan met Zorg en Zekerheid. De samenwerking houdt in dat BVL (samen met BS Leiden) meedoet aan het topsportplan dat Zorg en Zekerheid heeft ontwikkeld om het (jongens)jeugdbasketbal in de regio Leiden te stimuleren en te ontwikkelen. In alle leeftijdscategorieën vanaf JU16 spelen de ZZ-teams in de landelijke eredivisie. Zorg en Zekerheid JU16 zal naast een aantal trainingen ook alle thuiswedstrijden in de Bloemerdhal afwerken. Dat Zorg en Zekerheid de zaken serieus aanpakt, blijkt wel uit het feit dat alle teams al vanaf 27 juli vijf dagen in de week trainen. Niet alleen de ZZ-selectieteams profiteren van het topsportplan. Onder de selectieteams zijn in de verschillende verenigingen zo veel mogelijk rayonteams samengesteld waarin in de loop van het seizoen het technisch beleid van Zorg en Zekerheid zal worden doorgevoerd. Zo ontstaat er een brede basis en opleiding voor de sterkste teams in onze regio.

BVL is blij met deze samenwerking. In de meisjes/damescategorieën werken we op topsportniveau al samen met Wereldtickets.nl, vanaf dit seizoen dus ook voor de jongenscategorieën met Zorg en Zekerheid.

[url=/doc/trainingsschema_2009-2010.pdf]Download trainingschema 2009-2010[/url]