Bloedstollend spannend was de halve finale tegen Slowakije, maar het Nederlands meisjesteam trok aan het langste eind. Willemijn Kallenberg bezegelde vlak voor tijd met twee vrije worpen een fantastische wedstrijd. Zij voltrok het vonnis over Slowakije: 79-72.

Het Nederlands team bevat maar liefst vier bolwerkspeelsters (Willemijn Kallenberg, Maxime Essenstam, Rosanne Kruithof en Esther van der Veer). De Slowaken begonnen overdonderend aan de wedstrijd en namen al snel afstand van Nederland (4-13). Coach Hans Bais bracht enkele wijzigingen aan in zijn team en toen begon het te draaien. De achterstand werd weggewerkt en bij 17-17 kwam Nederland al weer op gelijke hoogte. Na de eerste periode (20-17) ontspon zich een wedstrijd die achteraf door verschillende coaches werd benoemd als de meest spannende en beste wedstrijd van het toernooi. Fel verdedigend en sterk gelovend in de eigen mogelijkheden bleef Nederland op de achilleshiel van de Slowaken drukken. Na de rust (41-40) bleken de beide teams ook in de derde periode aan elkaar gewaagd en ondanks dat Nederland over het algemeen aan de positieve kant van de score bleef, was er geen moment dat er van enige opluchting sprake kon zijn. Met nog vier minuten te spelen in de vierde periode kon Nederland toch nog een gaatje slaan van tien punt (76-66) en dat bleek de beslissing. Slowakije probeerde door middel van een pressverdediging terug te komen in de wedstrijd, maar Nederland speelde de wedstrijd bekwaam uit. Het veld was vervolgens het toneel van een enorme vreugdeuitbarsting bij speelsters en publiek.
Doordat Nederland de finale heeft bereikt is het Nederlands team het komend jaar in ieder geval alvast verzekerd van promotie naar de A-poule.