Een heel klein lichtpuntje in de duisternis viel op. Maaike Klompmaker scoorde zaterdagavond haar eerste puntje in de eredivisie ooit. Voor de rest toonde haar ploeg een opmerkelijke wisselvalligheid die leidde tot een even onnodig als dik verloren eerste pot van het jaar. In het Rotterdamse topsportcentrum, onder de schaduw van de Kuip, gingen de Leiderdorpse basketbalsters met 58 – 45 onderuit tegen Challenge Renes.
De afwezigheid van de Amerikaanse spelverdeelster Jeane Hoffman kon niet voor een geldig excuus doorgaan. Want ook zonder haar had dames 1 de Rotterdamse tegenstander veel beter partij moeten en kunnen geven. Balverlies, vooral in het desastreus verlopen derde kwart, bleek behoorlijk besmettelijk en zelfs doorslaggevend. Een ongekende hoeveelheid turnovers hielp laagvlieger Challenge Renes in het zadel.
Wereldtickets.nl begon onnauwkeurig en onzeker aan het duel en keek na het eerste kwart tegen een begrijpelijke 19 – 7 achterstand aan. Een wonderlijke metamorfose volgde. In het tweede deel van tien minuten bleek dat de thuisploeg uiterst kwetsbaar is als de Leiderdorpse equipe eventjes aanzet en de speelster elkaar vinden. In die periode scoorde Vanessa Wilt het grootste deel van haar totaal 18 punten. Met Kee Brinks en Zera Butter als voornaamste aangevers. Het verschil verdween als sneeuw voor de zon en bij rust stond het zelfs 25 – 27 in Leiderdorps voordeel.

[img]/img/nieuws/zerabwt.jpg[/img]
(zera butter)

De hoop op een tweede winstpartij tegen Challenge Renes dit seizoen, vervloog vervolgens razendsnel in het derde kwart. Opnieuw toonde Wereldtickets.nl een compleet ander gezicht. Zonder zich buitengewoon in te spannen, konden de Rotterdamse vrouwen afstand nemen van de wisselvallige ploeg van coach Joris Zandbergen die in de opbouw de een na de andere bal nodeloos inleverde. De voormalige Barendrechters liepen schier moeiteloos uit naar een 47 – 34 stand bij het eindsignal van het derde kwart. Die ineenstorting wist Wereldtickets.nl in het laatste kwart niet meer om te buigen. Dat laatste partje werd nog wel met 11 – 12 gewonnen, maar de eindstand van 58 – 45 was desondanks ronduit teleurstellend. Komende zaterdag in eigen hal kan de valse start worden uitgevlakt tegen ProBuild uit Landsmeer.