Het bestuur van Wereldtickets.nl gaat officieel protest aantekenen tegen de einduitslag van de wedstrijd bij Grasshoppers. Na veertig zuivere speelminuten stond er een stand van 66-66 op het scorebord. Dat had 66-68 moeten zijn. Zowel de cijferaars aan Leiderdorpse kant als een verslaggever van het Leidsch Dagblad op de tribune die meeschreef sloegen tegen het einde van het derde kwart alarm. Een score van Jeane Hoffman die Wereldtickets.nl van 56 naar 58 punten had moeten tillen, werd door ‘de tafel’ vergeten.
Het duel eindigde daardoor 66-66 waarna Grasshoppers de verlenging won. Zover had het dus, in meer opzichten, niet mogen komen.
Of het protest ook door de basketbalbond ontvankelijk wordt verklaard, is nog onduidelijk. Normaal gesproken staat de eindstand vast, maar in de eredivisie worden alle wedstrijden met een camera opgenomen. En het zou in ieder geval niet voor het eerst zijn dat bewegende beelden als bewijs gelden. Mocht het bestuur in het gelijk worden gesteld, dan moet de wedstrijd zo goed als zeker worden overgespeeld.