Het was plotseling even ijzig stil in de Bloemerdhal. Na slechts enkele minuten in het eerste kwart – waarin Wereldtickets.nl overigens duidelijk de betere was van AutoCad Amazone uit Utrecht – lag Vanessa Wilt opeens geblesseerd op de grond. Ze bleek haar knie te hebben verdraaid en moest van het veld worden gedragen. Wilt kreeg verzorging van de toevallig aanwezige, voormalige huisarts Har Meijer, maar kon niet meer verder spelen.
Het gemis van Wilt bleek achteraf van doorslaggevend belang. Zonder de Leiderdorpse reboundkoningin bleek de thuisploeg in het verdere verloop van het duel kwetsbaar onder de borden. Met een 77-80 eindresultaat tot gevolg.
Dat het verschil tegen de gemiddeld langere en fysiek sterkere tegenstander toch nog zo klein bleef, kwam door de ongekende vechtlust die de rest van het team demonstreerde. Zonder Wilt, zonder de afwezige Willemijn Kallenberg en met het haperende driepuntswapen van Jeana Hoffman, traden plotseling andere namen nadrukkelijk op de voorgrond. Kee Brinks bijvoorbeeld werd topscorer met 18 punten. Het grootste deel vanachter de driepuntslijn bij elkaar verzameld.

[img]/img/nieuws/kee3.jpg[/img]
(Kee Brinks)

Ook de 15-jarigen Rosanne Kruithof en Maxime Essenstam, doorgaans in de schaduw van hun jeugdige leeftijdsgenoten Kallenberg en Zera Butter, kropen uit hun schulpje. Het resulteerde in vier speelsters in de dubbele cijfers. Voor het eerst dit seizoen, en ook 77 punten was een record. Twee keer werd tijdens het treffen een achterstand van tien punten op karakter tenietgedaan. Bij de derde keer dat Wereldtickets.nl een gapend gat probeerde om te dichten, aan het einde van het vierde kwart, bleek daarvoor domweg te weinig tijd. En de vijfde fout van ‘overste’ Mariska van Zegveld hielp daar ook al niet bij. Het verschil was met nog drie seconden op de klok een onoverbrugbare zes punten in Utrechts voordeel. Dat het 77-80 eindigde, kwam door een aparte actie van Butter. Zij kroonde een bijzonder sterk optreden met een rake driepunter ‘in’ de schotklok en van net over de middellijn.
De rode lantaarn blijft voorlopig in Leiderdorpse handen in de vrouweneredivisie. Maar het vorige duel tegen AutoCad ging met bijna dertig punten verschil verloren en daar is nu nog eentiende van over. Die progressie moet zich wel gaan uitbetalen. ,,Ik ben dan ook bijzonder trots op ze”, meldde coach Joris Zandbergen.