Het scheelde bar weinig of Wereldtickets.nl had landskampioen en koploper HLD Accountants/Den Helder de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. De Leiderdorpse vrouwen hielden lang stand en bogen pas in het laatste kwart voor de bezoekers: 65-71.
‘Onderschatting’ was – volgens het verslag op de website van Den Helder – de voornaamste oorzaak waardoor Wereldtickets.nl in het eerste kwart de kampioen in de problemen kon brengen. Dat is echter slechts de helft van het ware verhaal. De thuisploeg speelde onbevangen, geconcentreerd en profiteerde professioneel van de Helderse fouten en onoplettendheid. De 28-18 tussenstand aan het einde van het eerste kwart, na een heuse buzzerbeater van Vanessa Wilt, was even onwaarschijnlijk als terecht.
Tuurlijk, de geschrokken koploper zette daarna de achtervolging in. Maar de ploeg die bulkt van de internationals moest toch alle ervaring en fysiek aanspreken om nieuwkomer Wereldtickets.nl bij te benen. Het duurde tot halverwege het derde kwart voordat Den Helder op gelijke hoogte kon komen. Een ontketende Hoffman, uiteindelijk 21 punten, en ijverig teamwerk van Wereldtickets.nl zorgden ervoor dat Den Helder het ‘d’r op en d’r over’ kon vergeten. De Leiderdorpse ploeg hield het verschil klein, onder meer door twee rake driepunters van Zera Butter op het moment dat de bezoekers dreigden uit te lopen.

[img]/img/nieuws/ghgh.jpg[/img]
(Jeana Hoffman liet weer een aantal rake driepunters zien)

Tot een minuut of vijf voor tijd hield Wereldtickets.nl daardoor uitzicht op de grootste stunt van het huidige eredivisieseizoen. Die kwam er uiteindelijk niet. De krachtsinspanning die nodig was om Den Helder bij te houden en waarbij slechts zeven speelsters werden gebruikt, miste zijn uitwerking niet. De vermoeidheid waar met name Wilt (toch 20 punten en 12 rebounds) en Rosanne Kruithof last van kregen – getuige een reeks ongelukkige acties – zorgde dat een verrassing uitbleef. Ook een technische fout in het laatste part voor coach Joris Zandbergen wegens aanmerkingen op de leiding, kwam uiteraard op een buitengewoon ongelegen moment.
We zullen vanaf deze plaats in het midden laten of deze straf terecht was en volstaan met de constatering dat het gekwek van Meindert van Veen, de succesvolle coach van de opponent, tot in alle uithoeken van de Bloemerdhal te horen was, maar daarentegen onbestraft bleef.
En dus verloor Wereldtickets.nl, maar het vertoonde spel gaf hoop en zelfvertrouwen voor de twee laatste wedstrijden voor het kerstreces. Volgende week staat de derby bij hekkesluiter Stol/Grasshoppers in Katwijk op het programma, en week later komt AutoCad Amazone uit Leidsche Rijn bij Utrecht op bezoek.
Twee duels die, als Wereldtickets.nl het spelpeil van zaterdagavond kan vasthouden, beide gewonnen kunnen worden.