Op zaterdag 4 oktober speelden de jongens U16-2 de tweede rayon-wedstrijd. Dit maal tegen Grasshoppers. We voelden ons gesterkt; we hebben versterking gekregen in Vince en Daan. Coach Hans Kallenberg startte ook met Daan in de basis, naast Bas, Mark, Philip, Dennis en Esteban.
De eerste minuten ging het gelijk op. Dennis scoorde twee fantastische doelpunten door goed en snel te reageren en door zijn mannetje uit te spelen. De toon was gezet. Grasshoppers moest er voor werken! Via 2-2 ging het naar 6-6 en 12-12. Mark wist er 5 punten op rij in te gooien. Via 16-17 moesten we toch even wat toegeven en eindigden we de eerste periode met 16-21.
We merkten dat we veel meer rebound hadden in vergelijking met de vorige week. Daan en Philip deden dus goed werk! De tweede periode startte wat minder en keken we al snel tegen een achterstand van 9 punten verschil aan. Een time-out moest uitkomst brengen. Bas Kallenberg wist met een mooie 3-punter de achterstand iets terug te dringen. Estaban had mooie 1 tegen 1 acties en wist de tegenstander vele keren te verrassen. Toch eindigden we de tweede periode met een stand van 35-44.
In de derde periode liet Floriaan zien wat hij waard was en ook Vince deed goed zijn best. We konden echter geen vuist maken zodat we na de derde periode tegen een achtertand aankeken van 44-57. Mark heeft goed verdedigd. Bas scoorde z´n tweede driepunter en ook Dennis had een schitterende drie-punter! We verloren de wedstrijd met 62 – 76.
Coach Hans Kallenberg was tevreden na afloop van de wedstrijd. In kleedkamer vertelde hij tegen de jongens dat hij tevreden was over het spel; tevreden over het tempo waarin de wedstrijd gespeeld werd en dat hij tevreden was over de inzet van allemaal. Natuurlijk zijn er technisch gezien nog flink wat verbeterpunten, maar dat is om nog beter te leren basketballen. We zijn een nieuw team, dat nog een beetje op elkaar moet leren inspelen. Maar de inzet is er en we kunnen trots terug kijken op de manier zoals U16-2 het spelletje basketball speelt!