Op 11 oktober speelden de jongens uit JU-16-2 tegen Rotterdam Basketbal.
In het veld startte Esteban, Bas, Dennis, Mark en Daan. Een sterk vijftal.
Esteban opende de score voor ons team. De eerste drie minuten gingen gelijk op. Daan scoorde twee mooie doelpunten vanuit een aanvallende rebound.
Het stond 6-6 waarna ons team, door goed te verdedigen en door sterk aanvallend werk van Dennis van Winkel, een voorsprong nam.
Coach Hans Kallenberg nam een time-out en drukte de jongens op het hard dat door hard werken in de verdediging er een winst te behalen was. Via 12 – 8 werd het 17-9 in de eerste periode.
We stonden voor! Iets wat we dit seizoen nog niet eerder hadden meegemaakt.
Philip van Houwelingen voelde zich niet zo lekker, maar was z´n verdienste in het team zeker waard. In de tweede periode werd de voorsprong nog verder uitgebouwd tot 27 – 13. Toen werd de tegenpartij pas wakker en begon agressiever te spelen. Daar moesten we hard aan wennen. Veel balverlies van onze zijde was het gevolg. Een time-out van coach Hans hielp niet veel en de tegenstanders kwamen terug in de wedstrijd. Tijdens de rust stond het 29 – 22.
In de rust werden de spelers door coach Hans naar de kleedkamer gestuurd om daar de nodige instructies te ontvangen. Vince speelde in de tweede periode een korte tijd omdat hij nog last had van een knieblessure.
De derde periode ging gelukkig redelijk gelijk op. De opmars van de tegenstanders werd door fanatiek werken tegengehouden. Via 37 – 30 werd het 39 – 36 en vluchtte Hans Kallenberg wederom in een time-out.
Florian speelde korte tijd, zijn tegenstander was hem vaak te slim af. Via 43 – 39 werd het 51 – 44 aan het eind van de derde periode. Het afstand schot van Bas Kallenberg wilde niet lukken; gelukkig ging de drive van Esteban wel goed en waren 2 punten van Dennis van Winkel van essentieel belang!
In de vierde periode kwamen de tegenstanders wederom heel dichtbij: 51-50. Bas gooide er een strafworp in, waarna Mark en Dennis er beiden snel 2 punten ingooiden, 56-52. Er was weer een kleine voorsprong met nog drie minuten te spelen. Via 58 – 54 werd de eindstand 61 – 58 en was de eerste winst binnen!
We hebben er hard voor gewerkt en het is eindelijk gelukt om toch een wedstrijd in de rayon-klasse te winnen. We kunnen er trots op zijn!