Was het de volle zaal, met muziek en dansertjes? Misschien de imposante verschijning van de Tubbergse tegenstander? Of lag het aan het feit dat voor het eerst in bijna vier jaar weer eredivisie in Leiderdorp te zien viel? De basketbalsters van Wereldtickets.nl beleefden afgelopen zaterdag een rampzalig begin van hun thuisduel met Perik Jumpers en verloren daardoor al na enkele minuten de wedstrijd. Dat het team vervolgens ontwaakte, heel aanvaardbaar basketbal liet zien en in de tweede helft zelfs 8 punten meer scoorde dan de bezoekers, was leuk voor het publiek, hoopvol voor de komende wedstrijden, maar de uiteindelijke zege zat er geen moment in: 65-73.
Muisstil zagen de meer dan honderd toeschouwers dat Perik in de eerste minuten uitliep naar een 13-0 voorsprong voordat Jeanna Hoffman met twee rake strafworpen de eerste punten voor de Leiderdorpse ploeg op het elektronische scorebord schoot. Vervolgens scoorde Perik nog zes punten (2-19) voordat Wereldtickets de eerste ‘veldgoal’ produceerde. Een succesvolle pressing van Perik en nerveus gestuntel van de Wereldtickets.nl-vrouwen ging daaraan vooraf.
Via 10-19 na het eerste kwart werd het 20-37 bij rust. Dat het duel ondanks het vrij kansloze uitzicht tegen de voormalige nummer drie van de eredivisie vervolgens volledig kantelde, zegt wat over de mentale weerbaarheid van het gemiddeld jongste eredivisieteam van Nederland. Vannesasa Wilt en Mariska van Zegveld kwamen steeds vaker als winnaar uit het gebeuk en geworstel onder de borden naar voren. Op Hoffman stond wederom geen maat met 26 punten terwijl de vechtlust en durf van Willemijn Kallenberg aanstekelijk bleek te werken.
Uiteindelijk stokte de teller bij 65-73 na een langdurige inhaalrace waarbij het doel buiten bereik bleef.
En net als bij de eerdere verliespot in Utrecht was ook dit keer de coach van de zegevierden ploeg meer dan plichtmatig beleefd in zijn oordeel over wereldtickets.nl. Of het ergens toe leidt, wordt komende zaterdagavond, opnieuw in eigen Bloemerdhal, duidelijk.