Afgelopen zaterdag werd duidelijk dat de meiden van het bolwerkteam toch nog wel een stap te zetten hebben in hun ontwikkeling. Den Helder bleek toch echt nog een maatje te groot. Niet alleen in de fysieke leeftijd was er een duidelijk verschil. Dit werd ook duidelijk in de volwassenheid van het spel. Den Helder passte sneller, liep sneller en werkte met scherp af in de aanval: 63-90.

Dat het verschil toch nog zo groot werd, had niet alleen te maken met de verschillen tussen de beide teams, maar ook met het feit dat de coaches Kallenberg en Tijssen al veel eerder de handdoek in de ring hadden gegooid en zowel in de verdediging als in de aanval wat experimenteerden, met het oog op de komende wedstrijden.
Den Helder speelde in de eerste periode een goede full court press en daar had het bolwerkteam slechts sporadisch een antwoord op. Er werd teveel gedribbeld en te weinig bewogen. Het gevolg was dat Den Helder na de eerste minuten (6-8) al snel afstand nam (8-18 na de eerste periode). Toen Lokomotief ook na 5 minuten in de tweede helft (14-33) geen antwoord op de press-verdediging had en terugging naar een half-court defense, konden de youngsters via Willemijn Kallenberg iets terug komen tot een draagbare 28-39 ruststand.
Aan het begin van de tweede helft bracht een zoneverdediging de Helderse formatie in verwarring en profiteerde Lokomotief optimaal. Richelle v.d. Keijl en Maxime Essenstam kwamen inside goed vrij en opeens werd het weer een wedstrijd: 41-44. Lang duurde de opleving niet, want de Noordhollandsen maakten opnieuw gebruik van een goede full court press en drie minuten later was het verschil al weer opgelopen (43-62) en was de wedstrijd beslist. In de vierde periode liep het verschil nog wat meer op. De meeste speelsters bij Lokomotief hadden een zwaar weekeinde (met meerdere wedstrijden en een training van het Nationaal team) achter de rug, waardoor de krachten inmiddels waren verdwenen om optimaal tegengas te geven. Het verschil tussen de beide teams liep hierdoor wat geflatteerd op tot een 63-90 eindstand.
Scores: Maxime Essenstam (22), Willemijn Kallenberg (15), Richelle v.d. Keijl (10), Esther van der Veer (6), Willeke Bruins (6), Rosanne Kruithof (2), Ella Tijssen (2), Lupe Hoppenbrouwer en Lara Moerer (0).