Zaterdag 27 september had de U12-1 zijn start van de competitie. Wat gaat de U12-1 dit seizoen doen ? Het afgelopen seizoen was geen goede graadmeter, het was rommelig geweest, waardoor er ook wisselende resultaten te melden waren, daarnaast vertrokken aan het begin van het seizoen 2 belangrijke speelsters; Maddy en Eveline naar Lokomotief en stopte een ander talentje met basketbal: Eliah. Maarten, Vincent (Duyenstein) uit de U12-2 en nieuwkomer Bo namen de (bank)plaatsen over en dus waren we zeer benieuwd hoe de nieuwe samenwerking zou gaan verlopen. De ploeg en de coaches zagen enigszins op tegen de ontmoeting in Katwijk, de “ Kattekers” staan erom bekend in eigen huis hun huid duur te verkopen. Wat schertste onze verbazing ? Met het Dynamic Duo (Jeroen en Vincent Lambert) voorop werd Katwijk vastgezet op eigen veld, rookies Bo en Maarten en vertrouwde kracht Mathijs speelden alsof hun leven ervan af hing, Op elke bal werd gedoken alsof het de plaatselijke zwembad betrof, de BVL sportharten bonkten op volle kracht door de enorme inzet en voor Katwijk het wist, stonden ze na de eerste helft achter met 1 – 26! De 2e vijf: Vincent L, Burhan, deander rookie: Vincent D, Emma en Olivier, nam het energiestokje zonder probleem over; de coaches keken hun ogen uit: zoveel basketbalfelheid hadden wij nog niet eerder bij dit team gezien, weer werd er 10 minuten lang full court press gespeeld en Katwijk kon tegen zoveel wilskracht helemaal niets inbrengen, de 2e vijf zorgden voor een ruststand van 1- 52, een 0 – 26 run !!! Wow, dat het zo gemakkelijk zou gaan hadden we zeker niet gedacht! De coaches besloten in de 3e en 4e periode het gas terug te nemen, zodat Grasshoppers in ieder geval het spel kon opbrengen en eindelijk konden scoren, ook werd de BVL nu wat slordiger in verdedigen (vermoeid ?) en werd er meer gekozen voor gallery play dan gewoon simpel passen en afmaken, ach kun je ze het kwalijk nemen? De coaches vonden van niet en genoten van de fakes, spins, reverses en andere ballen die er niet altijd ingingen, maar een genot om naar te kijken waren. De wedstrijd eindigde in 22 – 76 en de eerste winst is binnen ! Tuurlijk deze tegenstander is zeker geen graadmeter voor deze competitie, volgende week komt, naar wij denken, de zwaarste tegenstander van deze competitie, op bezoek in Leiderdorp: Lokomotief en dan zullen we zien hoe we er echt voor staan. Maar gezegd moet harden het werk van trainer Glenn begint in zijn 2e jaar vruchten af te werpen: de felheid is weer helemaal terug en het teamspel is beter geworden. Is dan alles OK ? Nee, dat nog niet, onze verdediging en passing kan NOG beter, maar als dat voor elkaar is en daar zal Glenn hard aan gaan werken, dan kan dit team wel eens hele hoge ogen om het kampioenschap gaan gooien ….

[i]Scores:[/i] Vincent (20), Jeroen (16), Mathijs (8), Olivier en Bo (6), Burhan en Vincent D (4) en Maarten (2)