Leuk, eredivisie. Zaterdagochtend 10 uur verzamelen. Op weg naar Weert, gespannen koppies in de auto’s. Er gaan (natuurlijk) ook toeschouwers mee. Om 13.15 uur begint de wedstrijd tegen Basketbal Stars (Upstairs) Weert. Om 16.10 uur is de wedstrijd afgelopen. Juichen, want we hebben gewonnen (73 – 85). Even bijkomen en bijpraten met de toeschouwers (en met “onze” scheids Dennis Bakker, die de wedstrijd erna moet fluiten). Dan de auto in… terug naar Leiderdorp, feeststemming. Om 18.15 uur is iedereen weer terug bij de Bloemerdhal. Geloof het, zo’n dag is geweldig, als je wint.
De wedstrijd begonnen we sterk. Net als vorige week speelden we direct in de hoogste versnelling, en pakten we na vier minuten al een behoorlijke voorsprong (2 – 11). Na een time-out kwam Weert sterk terug. Ze waren fysiek wat sterker en dat gingen ze dan ook gebruiken. Bovendien klopte het verdedigend even helemaal niet bij ons. De felheid ontbrak. Loopt het in de verdediging niet, dan gaat het vaak ook aanvallend minder. Er werd gezocht naar de juiste teamsamenstelling. Wat loopt wel, en wat loopt niet. We verloren het eerste kwart met 23 – 16.
Geen paniek, want zo chaotisch konden we niet blijven spelen. Het herstel kwam ook al snel in het tweede kwart. We begonnen weer met veel inzet te verdedigen en bovendien werd er in de aanval met scherp geschoten. We krabbelden weer terug. In de laatste minuten ging het zelfs heel snel. Toen scoorde Weert bijna helemaal niet meer. We wonnen het kwart met 14 – 22. Bij rust stonden we dus 1 punt voor (37 – 38).
Dat was mooi, maar in de pauze werd er toch even een hartig woordje gesproken. We moesten toch echt geconcentreerder gaan spelen. Net als vorige week wordt er aanvallend weer te weinig onder het bord gescoord. Coach Edmar wil ook dat we meer ruimte gaan creëren door breder te spelen. We lopen steeds in de fuik van de tegenstander.
Het derde kwart was beter. We speelden met meer overleg. We liepen langzaam verder uit. Inside forceerden we regelmatig vrije worpen, en met een aantal driepunters liepen we verder uit. Het derde kwart werd met 23 – 29 gewonnen.
We stonden +7 aan het begin van het vierde kwart. Dat was mooi, maar het betekende niet dat we het vierde kwart simpel uit konden spelen.Toch, leken we de wedstrijd snel te beslissen. We namen direct het initiatief en liepen vooral door een aantal vrije worpen weer wat verder uit. Bovendien moest een van de betere Weert-spelers met 5 fouten naar de kant.
Halverwege het vierde kwart zagen we misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd. De 24-seconden klok werd perfect uitgespeeld. Vijf, zes passes, dan het schot van de vrij gespeelde schutter. Terwijl het schot door de ring ging klonk de 24 secondenbuzzer. Gaaf! Gecontroleerd speelden we de wedstrijd vervolgens uit. Eindstand 73 – 85.

[i]Scores:[/i] Vincent Antes 19, Boris Crama 16, Niels van Elteren 23, Tim Heshusius 3, Rutger Groeneveld 2, Jerom Kok 10, Raoul Koopmans 9, Michiel Willems 3.