[i]DU20 is na een week feesten eindelijk weer terug op aarde. Ze stuurden direct het volgende verslag….[/i]

[img]/img/nieuws/DU20 kampioen 2008 team.jpg[/img]
[i]Kampioenen![/i]

Zaterdag 31 mei, was het eindelijk zover. Na in de reguliere competitie twee keer verloren te hebben van Westland Stars, moest er op grond van de andere resultaten in de poule toch een beslissingswedstrijd worden gespeeld.
De zenuwen werden vooral door de volle tribunes en alle toeters, groter en groter. De zenuwen waren ons de eerste minuten zélfs de baas, waardoor we achter kwamen te staan. Coach “Maar uhm” Joris nam direct een time out.
Daarna begonnen de eerste punten voor ons te komen. Ook verdedigend gingen we beter spelen, zodat we al snel voor kwamen te staan. Het spel dat daarna kwam, was wisselend, de ene keer scoorden wij achter elkaar en daarna kon Westland Stars weer punten pakken. De eerste helft eindigde met 18-16 voor Westland Stars.

Ook de tweede helft bleef het verschil klein. Tot het moment dat Westland Stars met hun zone verdediging toch een aantal fouten ging maken. Dit tot ergernis van hun coach, die ook nog een technisch fout kreeg. Hierdoor konden we een paar punten inlopen. Uiteindelijk stonden we zes punten voor, maar door een mooi drietje van Westland Stars in de eindseconden, werd de einduitslag 40-43…. voor BVL!!!

[img]/img/nieuws/DU20-kampioen-douche.png[/img]
[i]Het kampioensritueel, de coach (Joris) onder de douche, let op het “vakkundige” uitboxen…!![/i]