Dinsdag 27 mei, Donderdag 29 mei, dinsdag 3 juni en donderdag 5 juni (19.00 – 21.00 uur) zullen Edmar Diebels en Ben Ponsioen een aantal trainingen leiden met de bedoeling een selectie samen te stellen voor volgend seizoen. De trainingen in de Bloemerdhal hebben een “open” karakter, er kunnen dus ook belangstellenden van buiten BVL aan meedoen. Zeker is dat er een aantal talenten van de bolwerkpartners (Lokomotief, BV-Alphia, en BV-Oegstgeest) mee zullen doen. Komend seizoen zal JU16 uitkomen in de voor deze leeftijdscategorie nieuwe landelijke eredivisiecompetitie. HU20 gaat net als dit jaar eerste klasse combirayon spelen, met als doel dit keer wél de finale te winnen.

Edmar en Ben zijn geen onbekenden in het trainerswereldje. Edmar trainde 7 jaar lang Henk Norel. Henk speelt nu in Spanje (een overstap naar de NBA is aanstaande) en wordt door de kenners gezien als het basketbaltalent van Nederland. Ben (15 jaar bondscoach) heeft al vele (BVL-)talenten opgeleid. Wouter Breel bijvoorbeeld werd vorige week nog kampioen met BS Leiden in de eredivisie U20. Iets langer geleden “ontdekte” Ben in Leiderdorp iemand met de naam “Dan Gadzuric”, nu een NBA-speler met een groot contract bij de Milwaukee Bucks.

Heb je vragen over de trainingen, stuur dan een mailtje naar: paul.crama@planet.nl