Afgelopen zaterdag boekte het meisjes bolwerkteam een eenvoudige overwinning op Akrides uit IJmuiden. De Noord-Hollandse ploeg komt in de Elite A poule duidelijk tekort om het de sterkere teams in deze poule moeilijk te maken. Ook in de thuiswedstrijd passeerden de bolwerkspeelsters de 100-punten grens: 111-66.

Met een sterk spelende Maxime Essenstam, liep het bolwerkteam al direct in de eerste minuten van de wedstrijd uit naar een 13-2 voorsprong. Akrides kon geen antwoord bieden op de lengte van Maxime Essenstam, maar ook Richelle van der Keijl benutte haar lengte optimaal en daardoor was de wedstrijd eigenlijk na 1 periode al gespeeld (28-12).
Coach Ton Kallenberg maakte zich in deze wedstrijd eigenlijk alleen druk om het tempo van de meiden van het bolwerkteam. Hij dreef ze op tot erg snel spel, waarbij op de fastbreak speelsters als Rosanne Kruithof en Willeke Bruins, zich naar hartelust konden uitleven. Na een 53-25 ruststand veranderde er aan het spelbeeld in de tweede helft eigenlijk vrij weinig. Alle speelsters konden vrijuit spelen en daar maakten ook Frenkie Wensveen en Christine van Langerak prima gebruik van. Vooral in de derde periode speelde Ella Tijssen een prima wedstrijd door zowel op de fastbreak als ook in de set-up voor continue dreiging te zorgen. Via 84-44 werd de vierde periode vooral door Lara Moerer gebruikt om zich weer in de schijnwerpers te spelen en het partijtje ‘zomeravondbasketbal’ werd uiteindelijk 111-66.
Coach Ton Kallenberg na afloop: “De laatste periode ging uiteindelijk nergens meer over. Wel moeten we ook in de verdediging in zo’n periode scherp blijven. Nu waren we teveel gefocust op de 100 punten grens en lieten we de tegenstander te gemakkelijk naar de basket gaan. Verder was dit een verplicht nummer dat we goed hebben doorstaan.”
Scores: Maxime Essenstam (22), Willeke Bruins (22), Ella Tijssen (16), Richelle van der Keijl (15), Rosanne Kruithof (12), Lara Moerer (11), Willemijn Kallenberg (5) Christine van Langerak (8).