Afgelopen zaterdag moest het meisjes bolwerkteam haar meerdere erkennen in en tegen Yellow Bike Den Helder. In een overigens gelijkopgaande strijd was het Den Helder dat het thuisvoordeel optimaal wist uit te buiten. In de slotfase lukte het de Rijswijkse meiden niet om toe te slaan: 90-80.

Lokomotief startte naar behoren. Vooral Rosanne Kruithof liet zich weer van de goede kant zien en zij zette het bolwerkteam op een 3-9 voorsprong. In tegenstelling tot de thuiswedstrijd lieten de Heldersen zich dit keer niet overbluffen. Integendeel. In aanvallend opzicht speelden zij sterk basket gericht en daar had het bolwerkteam toch moeite mee. Verschillende speelsters liepen teveel achter hun eigen man aan; de helpside werd niet goed uitgevoerd waardoor de veelvuldig gespeelde 1-4 aanval aan Helderse kant vaak effectief bleek. Via 19-19 pakte Den Helder een klein gaatje in de laatste minuut van de eerste periode (29-22). Eigenlijk bleef het verschil de gehele tweede periode onaangetast. Waar Den Helder scoorde, deed Lokomotief dit ook en wanneer er gemist werd, gebeurde dit eigenlijk aan beide kanten. Het gevolg was dat het verschil tussen de beide ploegen ook bij rust nog altijd onder de 10 punten grens zet (46-38).
In de derde periode bleek het voor Lokomotief erg moeilijk te zijn om de weg naar de basket te vinden. Als extra probleem kwam er nog bij dat de goed spelende Rosanne Kruithof heel ongelukkig tegen haar vijfde persoonlijke fout aanliep. Hierdoor werd het probleem in het scorend vermogen voor het bolwerkteam alleen maar groter. Even bungelde Lokomotief aan een zijden draadje (63-48), maar wist zich toch te hervinden. Het was vooral Willemijn Kallenberg die haar vermoeidheid opzij wist te zetten en in aanvallend opzicht van zich liet spreken. Daarnaast liet ook Maxime Essenstam zien dat haar blessure toch langzaam aan weer aan het genezen is, want aanvallend pivoteerde zij met haar “maxx-move” er driftig op los. De achterstand slonk zienderogen en toen Ella Tijssen met een driepunter, gevolgd door een score van Maxime Essenstam de stand terugbrachten tot 83-79 in de 9e minuut, leek er nog van alles mogelijk. Helaas was het laatste beetje geluk niet aan Rijswijkse zijde. Met ‘stop de klok’ werd nog gepoogd tijdwinst en balbezit te forceren, maar dit mocht geen baat hebben. Het werd uiteindelijk 90-80.
Coach Ton Kallenberg: “De vele blessures maakt dat we kwetsbaar zijn. Naast Zera Butter, Sigourney Lionar en Chanel Oschmann, waren nu ook Kirsten Siera, Tammie van Biemen en Willeke Bruins niet fit. Ja, dan wordt natuurlijk de basis wel heel smal en is het maar te hopen dat de we komende weken even gas kunnen terugnemen. Het probleem wordt bij ons natuurlijk ook wat uitvergroot omdat bijna alle speelsters naast het bolwerkteam en mogelijk een tweede verenigingsteam ook nog eens bijna allemaal in een nationale- of rayonselectie trainingen en wedstrijden hebben. Hierdoor duurt het herstel soms wat langer.”
Scores: Maxime Essenstam (22), Willemijn Kallenberg (20), Rosanne Kruithof (11), Ella Tijssen (9), Willeke Bruins (8), Richelle v.d. Keijl (4; 11 reb), Lara Moerer (2), Tammie van Biemen (2), Kirsten Siera (1).