Het MU18 bolwerkteam heeft de lastige uitwedstrijd tegen Amazone op overtuigende wijze winnend afgesloten. De eerste drie kwarten werd de tegenstander vooral verdedigend het vuur aan de schenen gelegd wat resulteerde in een 27-60 voorsprong, in het vierde kwart konden de Amazones nog iets terugdoen en de eindstand werd uiteindelijk 51-82.
Bij het bolwerkteam waren coach Ton Kallenberg en de speelsters Lara Moerer en Willemijn Kallenberg door de vakantieperiode afwezig, ook Amazone miste hierdoor enkele speelsters, en door langdurige blessures mist het team ook nog steeds Sigourney Lionar en Chanel Oschmann. De U16 speelsters Frenkie Wensveen en Jillian Tjok-A-Sang vulden het team aan en speelden beiden een zeer verdienstelijke wedstrijd.

De opdracht om vanaf het begin van de wedstrijd fel en geconcentreerd te spelen werd door de meiden goed uitgevoerd. Verdedigend werden geen makkelijke kansen en scores weggeven en met enkele soepele aanvallen werd direct een 2-9 voorsprong genomen. Door twee driepunters in de laatste minuten van het eerste kwart kon Amazone iets terugkomen maar het eerste gaatje was door de bolwerkmeiden al geslagen 10-17.
Halverwege het tweede kwart was de voorsprong uitgelopen naar 12-33 door scores van Willeke Bruins en goed guardspel van Jillian Tjok-A-Sang. Toen ook de licht geblesseerde en net van de skipiste teruggekeerde Kirsten Siera zich met de rebounding en scoren ging bemoeien werd soepel uitgelopen naar een 18-42 ruststand.
In het derde kwart hetzelfde beeld als voor rust, verdedigend wordt niets weggegeven en aanvallend zijn het vooral Rosanne Kruithof en Zera Butter die de scores voor hun rekening nemen. Via 20-47 wordt uiteindelijk een tussenstand van 27-60 bereikt.
Het vierde kwart zijn de rollen duidelijk omgedraaid. De speelsters van Amazone zijn feller en krijgen door slap verdedigen van Lokomotief enkele makkelijke scores onder het bord, ook door de fastbreak van Amazone worden de bolwerkmeiden meerdere keren kinderlijk eenvoudig gepasseerd. Omdat de voorsprong groot genoeg is blijft het verlies van het vierde kwart (24-22) zonder gevolgen.
Aanstaande zaterdag 8 maart 17:30 uur staat de returnwedstrijd tegen Amazone in de van Zweedenzaal op het programma en zullen alle vakantiegangers weer van de partij zijn.

Scores: Willeke Bruins (20 p), Rosanne Kruithof (12 p), Ella Tijssen (10 p), Richelle vd Keijl (9 p), Maxime Essenstam (9 p), Kirsten Siera (9 p), Zera Butter (8 p), Tammie v Biemen (5 p).