De meiden van het MU18 bolwerkteam behaalde zaterdagmiddag een onverwacht gemakkelijke overwinning tegen het sterker ingeschatte Yellow Bike Den Helder. Een eerste tempoversnelling in de eerste periode bracht al snel de krachtsverschillen tussen de beide teams aan het licht. Na een constant uitgespeelde wedstrijd zegevierden de meiden met 86-56.

Tot 4-4 kon Yellow Bike in de wedstrijd blijven, daarna schakelden de meiden de locomotief in en liepen eerst Ella Tijssen en later Willemijn Kallenberg fastbreak na fastbreak en liep het verschil in de eerste periode al snel op naar 19-6 aan het eind van de eerste periode. De transition aan Rijswijkse zijde werd prima uitgespeeld en vaak was het Zera Butter die haar speelsters op de fastbreak bediende. Halverwege de tweede periode was het verschil al 20 punten (30-10), toen de eerste golf van Rijswijkse fastbreaks wat ging liggen. Tot dan had vooral ook de verdediging prima werk verricht: er was geen ruimte gegeven in de bucket, terwijl ook de outside schoten van Den Helder zodanig verdedigd werden dat veel schoten geforceerd richting bord werden afgevuurd, met een voor het bolwerk gunstig resultaat. Richelle van der Keijl deed goed werk in de rebound, terwijl Ella Tijssen steeds meer in de aanval de scores voor zich opeiste. Aan Helderse zijde was het slechts Romee v.d. Vlies die Den Helder voor een te grote achterstand kon behoeden. Hoewel er bij rust nog van alles mogelijk leek (42-28), was toch wel duidelijk dat Lokomotief in deze wedstrijd de sterkste zou zijn. In de derde periode waren het Willeke Bruins, Rosanne Kruithof en Zera Butter die het verschil tussen de beide teams rond de twintig punten lieten schommelen en toen het bolwerkteam in de vierde periode nog eens even gas gaf, werd Yellow Bike soms bij vlagen van het veld gelopen op hun eigen kracht, namelijk de snelheid en de verdediging.
Scores: Ella Tijssen (19 p); Zera Butter (17 p); Willeke Bruins (13 p); Rosanne Kruithof (12 p); Willemijn Kallenberg (8 p); Kirsten Siera (6 p); Richelle v.d. Keijl (6 p; 11 reb); Lara Moerer (2 p); Maxime Essenstam (2 p).