Het meisjes bolwerkteam MU18 greep de wedstrijd tegen Akrides aan om de frustraties van de onterechte nederlaag vorige week tegen Mosquito’s van zich af te spelen. Akrides kwam er totaal niet aan te pas en werd bij vlagen volledig van het veld gespeeld: 31 – 101.

Bij het bolwerkteam ontbraken Willeke Bruins, Sigourney Lionar en Chanel Oschmann, maar al snel bleek dat de coaches Kallenberg en Tijssen aan de negen overgebleven speelsters ruimschoots genoeg hadden om deze wedstrijd gemakkelijk uit te spelen. Tot 4-7 halverwege de eerste periode kon Akrides nog wel in het spoor van Lokomotief blijven, maar toen werd de druk op de guards van de IJmuidensen vergroot en liep het bolwerk onder leiding van een weer uitstekend spelende Zera Butter naar een 4-21 tussenstand aan het eind van de eerste periode. Wanneer de vrije worpen in die periode beter waren benut, was het verschil al veel groter geweest. In de tweede periode liep het verschil snel verder op. Ella Tijssen, Willemijn Kallenberg en de goed spelende Richelle van der Keijl scoorden gemakkelijk en halverwege de wedstrijd was helder dat Akrides het slachtoffer werd van de dadendrang van de Rijswijksen (12-45). Zowel Lara Moerer als Maxime Essenstam konden in deze wedstrijd ook weer in het spel komen en hadden niet teveel hinder van hun blessures. Alleen Kirsten Siera liep wat ongelukkig tegen persoonlijke fouten op en moest daarom wat terughoudend spelen.
Ook in de tweede helft was het beeld van de wedstrijd vergelijkbaar. Rosanne Kruithof, Willemijn Kallenberg en Zera Butter pakten interceptie na interceptie, en als Akrides al tot een schot kwam, dan heersten Richelle v.d. Keijl, Tammie van Biemen en Maxime Essenstam in de rebound. Slechts af en toe kwam Akrides tot een serieus schot, maar verder werd het steeds meer eenrichtingsverkeer in de richting van de basket van Akrides. In de full court press van Lokomotief smoorden de aanvallen van Akrides en dit leidde vaak tot gemakkelijke scores voor de MU18. De vierde periode startte met 20-68 en toen Zera Butter en Willemijn Kallenberg het scorende tempo nog wat hoger legden, kwam de honderdpuntengrens toch weer in beeld. Via 22-84 en 30-99 was het Zera Butter die in de buzzer van de wedstrijd de eindstand kon bepalen op 30-101.
Reactie coach Ton Kallenberg na de wedstrijd: “Er stond nu een totaal ander team in het veld dan vorige week. Nu waren we scherp en gaven Akrides eigenlijk geen schijn van kans. Ik vind het vooral mooi dat Richelle v.d. Keijl en Tammie van Biemen deze wedstrijd prima hebben gespeeld en ook Maxime Essenstam begint al weer behoorlijk haar blessure te overleven. Dan hebben we vijf speelsters in de dubbele cijfers en dat zowel Zera als Willemijn allebei een triple-double scores is natuurlijk wel weer grappig voor de statistieken. Prima dus!”
Scores: Willemijn Kallenberg (27 p; 10 int; 14 ass); Zera Butter (25 p; 16 int; 12 ass); Richelle van der Keijl (17 p; 14 reb); Rosanne Kruithof (11 p; 9 int); Ella Tijssen (10 p); Tammie van Biemen (5 p); Maxime Essenstam (4 p); Lara Moerer (2 p).