Joris Zandbergen, de trainer/coach van MU16 en DU20 is vanaf heden bondscoach bij de basketbalbond. Hij gaat de Nederlandse meisjesselectie U16 trainen en coachen. Joris, vanaf deze plek namens het bestuur en de technische commissie gefeliciteerd met je benoeming!
Zo’n goed voorbeeld inspireert. Dus gaan een aantal trainers/coaches binnenkort beginnen met een trainersopleiding. Maaike, Renske, Jefferson, Glenn en Boudewijn gaan beginnen met trainer/coach niveau 2 (JTB), Edmar zoekt het hogerop, hij gaat met niveau 4 (trainer/coach B) aan de slag. Succes allemaal!
We hebben nog een trainersnieuwtje. Wat ongewoon midden in het seizoen zijn er twee “nieuwe” trainsters gevonden om het trainerskorps bij BVL te komen versterken. Twee ervaren basketbalsters, Elise de Groot en Simone van Meurs willen de jongste jeugd (U10) de eerste basketbalbeginselen gaan aanleren. Dat komt goed uit, want er komen de laatste maanden zó veel nieuwe jeugdige leden bij dat de groepen voor Maaike en Renske te groot worden. Met de komst van Elise en Simone kunnen we de trainingen weer wat efficiënter indelen.