De Meisjes Onder 16 van BVL hebben het seizoen hervat met een zege op BV Oegstgeest. Het werd in de Apollohal 42-54 voor de roodhemden in het eerste duel in de eerste klasse.

Hoewel de uiteindelijke zege nog redelijk ruim was, kwam de overwinning niet eenvoudig tot stand. BV Leiderdorp creëerde namelijk legio mogelijkheden, alleen werden er zoveel open lay-ups gemist dat de beloning in de vorm van een mooie score uitbleef. Na het eerste kwart was het slechts 6-8 in het voordeel van BVL, dat vijf minuten zonder score bleef. In de tweede periode ging de bal iets vaker door de Oegsgeester ring en omdat de verdediging bleef sluiten, namen de Leiderdorpsen voor het eerst echt afstand: 13-24 bij rust.

Halverwege werd Oegstgeest versterkt door de komst van Bolwerkspeelsters Tammie van Biemen en Anna Oostveen, maar het was Leiderdorp dat de druk opvoerde en in het derde kwart zijn beste basketbal liet zien. De press wierp zijn vruchten af en BVL liep uit naar een maximale voorsprong van 26 punten: 18-44. Oegstgeest gaf zich echter niet zomaar gewonnen en begon al snel wat van de achterstand af te knabbelen. BVL maakte het zichzelf in de laatste vijf minuten lastig door voor snelle en moeilijke schoten te kiezen; de thuisclub profiteerde en kwam razendsnel dichterbij. Op een goed moment kwam Lidwien echter door met een mooie lay-up en vervolgens was de tijd te kort voor Oegstgeest om BVL verder in gevaar te brengen.

[b]Scores BVL:[/b] Ashley 13, Rebecca 12, Cheyenne 8, Lotte 8, Lidwien 7, Tessa 4, Clotide 2, Cella, Sandra en Amelia 0.